22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Investiții majore în infrastructura rutieră și pietonală a orașului Flămânzi: „În doi ani, 50% din drumuri vor fi modernizate” VIDEO

Primăria orașului Flămânzi a demarat mai mult proiecte de investiții în infrastructura rutieră și pietonală. Unul dintre proiecte se va finaliza în două-trei luni iar în perioada următoare vor demara alte două investiții majore.

„Dacă mergem pe finanțare europeană, avem în jur de 10 kilometri de drum asfaltat. Pe exercițiul 2007-2013. Pe finanțare guvernamentală, avem în jur de șapte kilometri de drum asfaltat. Este singurul proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Sunt opt străzi modernizate prin acest proiect PNDL. Valoarea investiției este de 6,5 milioane de lei fără TVA. Suntem pe faza finală a proiectului, lucrăm acum la partea hidraulică iar în două-trei luni sperăm să îl finalizăm”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi. În a doua jumătate a acestui an va începe asfaltarea a încă zece kilometri de drumuri, de această dată fiind vorba de o investiție cu bani europeni.

10 kilometri de trotuare

Tot în această perioadă se lucrează la amenajarea de trotuare pe marginea drumului european Botoșani – Tg. Frumos iar locuitorii orașului Flămânzi așteaptă și modernizarea acestui drum.

„Avem în jur de zece kilometri de trotuare, pe dreapta și pe stânga drumului european, în jur de 16.000 de metri pătrați. Se amenajează și intrările în curțile cetățenilor. Finanțarea este asigurată sută la sută din bugetul local, în jur de două milioane de lei. Noi sperăm ca anul acesta să finalizăm această lucrare”, a adăugat Dan Oloeriu.

„Toate drumurile sunt circulabile”

În paralel, se lucrează intens și pe partea de întreținere a drumurilor. Reprezentanții primăriei spun că la ora actuală nu mai sunt drumuri de pământ în Flămânzi.

„Acum 20 de ani, drumurile în Flămânzi arătau în felul următor: trei kilometri, doi-trei kilometri împietruit iar restul erau drumuri de pământ. La ora actuală, în Flămânzi nu mai există drumuri de pământ. Anual, 300-400 de mașini cu piatră intră în orașul Flămânzi. Plus lucrările de reprofilare, șanțuri, podețe. La ora actuală, toate drumurile sunt circulabile. Dacă lucrurile merg cum gândim noi, în doi ani, 50% din drumurile orașului Flămânzi vor fi modernizate”, a precizat Ioan Guraliuc, viceprimarul orașului Flămânzi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA