23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Investiții în două zone evitate de botoșăneni. Camere de supraveghere de ultimă generație în Centrul Vechi

Municipalitatea botoșăneană are în vederea realizarea unor investiții în două zone evitate de botoșăneni. Este vorba despre Parcul Tineretului și Centrul Istoric, acolo unde va fi montat și un sistem video integrat în sistemul public al municipiunul Botoșani.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, în acest an vor fi lucrări de reamenajare în cele două locații.” O licitație care este în desfășurare este cea care se referă la spații de recreere în Centru Istoric și Parcul Tienretului. Creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și îmbunătățirea spectului peisagistic al teritoriului, prin amenajarea spațiilor urbane. Licitația este de un million de lei. În Parcul Tineretului se va realiza spațiu de joacă pentru copii, amenajarea suprafeței în parc, defrișarea vegetației inadecvate. În Centrul Vechi, realizare alei pietonale, amplasare coșuri de gunoi și bănci de lemn, modernizarea extinderii sistemului de iluminat, amplasarea camerelor de supraveghere video.” a spus edilul.

Camere video de ultimă generație în Centrul Vechi

Zona, care se vrea una a fi revitalizată și redată botoșănenilor va fi supravegheată video, unii agenți economici manifestându-și dorința de a investi în baruri și cafenele. „În acest moment avem în desfășurare o licitație care privește sistemul de supraveghere video în Centrul Vechi, cu amplasarea a 17 noi camere de supraveghere cu rezoluție superioară, integrate în sistemul public al municipiul Botoșani. De asemenea, am făcut licitație pentru un spațiu din această zonă, s-a finalizat și avem un câștigător. O firmă va realiza în fostul sediu al Asociației Revoluționarilor o cafenea/pub conform cerințelor noastre. Pregătim și cea de-a treia licitație pentru un spațiu de lângă Casa Ankele, care va trebui reabilitat și aici vom pune condiții,  perioada de închiriere va fi una extinsă.” a încheiat Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA