INVESTIŢII de peste 800.000 de lei în Tabăra Agafton. Nu s-a mai întâmplat de peste un deceniu

0
584

tabara agafton4

Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat o parte din banii necesari lucrărilor de reabilitare a Taberei Agafton. Este vorba de 830.000 lei care vor fi folosiţi pentru refacerea acoperişului şi anveloparea termică a clădirilor.

Radu Humelnicu, directorul DJST Botoşani, spune că suma alocată nu este suficientă pentru reabilita acest centru de agrement dar vor fi rezolvate probemele urgente şi se va stopa degradarea unor clădiri.

„Avem în proiect să refacem acoperişul la blocul A3 care de patru-cinci ani este într-un stadiu avansat de degradare. Ultimul etaj nu mai putea fi folosit. Vom face o lucrare de anvelopare a blocurilor A1 şi A2 acolo unde iarna trecută am reuşit să montăm o centrală termică. În urma acestor investiţii, vom avea 60 de locuri disponibile în perioada iernii. Este un lucru foarte bun deoarece avem solicitări şi pentru perioada rece. De patru-cinci ani tot solicităm fonduri pentru aceste investiţii dar de fiecare dată primeam acelaşi răspuns, că nu au acoperire bugetară. Mai avem un obiectiv în municipiul Botoşani, la sediul instituţie, clădirea în care a funcţionat grădiniţa şi care a rămas într-un grad de degradare maxim. Tot în această toamnă încercăm să realizăm modernizarea terenului de sport din tabără. Vrem să fie un teren cu suprafaţă sintetică”, ne-a spus Radu Humelnicu.

„Sperăm să reuşim finalizarea lucrărilor, conform prevederilor legale, cu toate avizele necesare. Am demarat proceduri de urgenţă. Mă bucur că doamna ministru a avut disponibilitatea să ţină cont de rugăminţile şi insistenţele noastre. Este prima alocare serioasă din ultimii zece ani. Nu îmi aduc aminte ca Botoşaniul să mai fi avut parte de o asemenea finanţare din partea ministerului. Chiar aveam nevoie, solicităm banii ăştia de foarte mulţi ani şi mă bucur că în sfârşit am ajuns şi noi pe lista de priorităţi”, a adăugat directorul DJST Botoşani.

Cât priveşte problema alunecărilor de teren, au fost făcute expertize iar situaţia nu este foarte gravă aşa cum s-a spus iniţial.