2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Investiții de peste 2,6 miliarde de lei pentru protecția copilului anunțate de Ministrul Familiei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă investiţii de peste 2,6 miliarde de lei pentru a avea forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului, anunță News.ro.

Asistenţi maternali bine pregătiţi înseamnă copii care pleacă în viaţă cu o bază solidă. afirmă ministrul într-o postare. Ea anunţă că a lansat deja o licitaţie publică pentru achiziţia a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenţii maternali, prin care aceştia pot accesa uşor o platformă de e-learning pentru a participa la cursuri de formare sau pentru a parcurge module de educaţie digitală şi baze de date relevante pentru domeniul protecţiei speciale.

Firea precizează că, prin  acest proiect, unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru care s-au accesat astfel de fonduri, asistenţii maternali vor fi ajutaţi în activitate, printr-un proces continuu de formare, conform normelor europene în domeniu.

„Proiectul va fi implementat de ANPDCA în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor şi sectoarelor Municipiului Bucureşti şi beneficiază de o finanţare de 2,65 miliarde de lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene este de 2,24 miliarde de lei”, arată Firea.

Ministrul Familiei precizează că a lansat deja o licitaţie publică pentru achiziţia a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenţii maternali.

„Pot accesa uşor o platformă de e-learning pentru a participa la cursuri de formare sau pentru a parcurge module de educaţie digitală şi baze de date relevante pentru domeniul protecţiei speciale a copilului separat de familie. Bugetul alocat pentru aceste dispozitive electronice, decontat din fonduri europene, este de peste 13 milioane de lei”, spune Gabriela Firea.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA