33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Investiţii de peste 200 de miliarde de lei vechi programate pentru 2015. VEZI UNDE

lucraridorohoi920

Nu s-au deschis noile axe de finanţare pentru proiectele europene dar în unele localităţi din judeţul Botoşani sunt programate investiţii importante. Fie încă au în derulare proiecte cu fonduri europene, fie au accesat bani de la guvern, unele primării din judeţul Botoşani continuă să investească în infrastructură, sănătate sau învăţământ.

Într-o astfel de situaţie este primăria municipiului Dorohoi care în 2015 va derula proiecte de investiţii în valoare de peste 200 de miliarde de lei vechi. Cel mai mare proiect este Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), acesta urmând să fie finalizat în toamnă.

„Valoarea investiţiilor cu fonduri proprii se ridică la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Cu proiectele europene şi guvernamentale, vom ajunge la investiţii de peste 200 de miliarde de le vechi. Avem foarte multe poiecte pe care dorim să le implementăm şi pe care le-am inclus în strategia de dezvoltare. Care nu vor putea fi finanţate cu fonduri europene, vom încerca să găsim alte soluţii. Avem cofinanţări pentru dotarea spitalului cu aparatură, pentru computerul tomograf, de reabilitarea unui pavilion. Mai avem lucrări la şcoli, la infrastructură”, a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA