10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Investiții de peste 15 milioane de euro în orașul Darabani: “Nu am ratat nicio șansă de a obține finanțări”

În următorii doi-trei ani, în orașul Darabani se vor investi peste 15 milioane de euro. Sunt proiecte aprobate și care urmează a intra la implementare începând din 2023.

Cea mai mare investiție se va realiza prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Este vorba de aproximativ patru milioane de euro pentru modernizarea străzilor din orașul Darabani.

“Sunt unele proiecte începute de fostul primar. O parte dintre aceste proiecte au fost finalizate între timp. Sunt proiecte noi demarate. Avem inclusiv proiecte începute și finalizate în primii doi ani de mandat. Nu prea am ratat nicio șansă de a obține finanțări și de a aduce bani în orașul Darabani. Vor fi patru milioane de euro pe Programul Anghel Saligny, plus proiectul de un milion de euro pentru drumuri, finanțat de CNI. Mai avem proiectul de trei milioane de euro, tot pentru modernizarea drumurilor, care se finalizează anul viitor. Pe PNRR avem proiecte de 3,5 milioane euro. Construim un corp nou de școală pe Programul Operațional Regional, un proiect de un milion de euro. Am intrat la finanțare cu creșa, un proiect de aproape 2 milioane de euro. Am obținut un proiect în valoare de 1,5 milioane euro pentru un bloc de locuințe sociale. Tot 1,5 milioane de lei s-au alocat pentru al doilea bloc ANL care se va construi în Darabani. Vor fi 24 de apartamente și vom avea la Darabani primul bloc cu lift. Am mai obținut o finanțare de un milion de euro, pe AFIR, pentru drumurile de exploatare”, ne-a spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani care a mai precizat că vor fi și investiții care se vor realiza cu bani din bugetul local.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA