10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Investiţii de 10 miliarde de lei vechi în Piaţa Centrală. VEZI ce se va realiza

piata scandal5

Anul viitor va demara cel mai mare proiect de investiţii în Piaţa Centrală a municipiului Botoşani, din ultimii zece ani. Primăria municipiului Botoşani împreună cu societatea Urban Serv, cea care administrează Piaţa Centrală, vor investi aproximativ zece miliarde de lei vechi.

Simion Drelciuc, directorul general al SC Urban Serv SA susţine că proiectul vizează modernizarea halei de legume şi fructe care îşi va dubla capacitatea.

“Am purtat o discuţie cu domnul primar şi cu cei de la investiţii. Anul viitor, vom încerca să facem o investiţie majoră în Piaţa Centrală. Este vorba de o reamenajare a zonei în care funcţionează hala de legume. Va fi ceva modern, pe două nivele. Vom extinde activitatea şi pentru magazine de tip aprozar. Producătorii să aibă un nivel iar celălalt nivel să fie pentru magazinele tip aprozar. Vom comasa tot acest gen de comerţ. Din estimările făcute, investiţia se ridică la aproximativ 10 miliarde de lei vechi”, a precizat Simion Drelciuc.

Până la demararea respectivului proiect, reprezentanţii Urban Serv  au în plan o reorganizare a sectoarelor din Piaţa Centrală care se realizează în această toamnă.

“Vom muta minibazarul din Piaţa Centrală. Îl vom muta din zona Bisericii Sf. Gheorghe în zona 1001 articole. În zilele următoare vom monta mesele cu acoperiş. Zona din spatele bisericii va fi salabrizată şi amenajată în alt mod. Dacă vremea ne va permite, îi vom da o altă destinaţie. Există două variante pe care le luăm în calcul”, a adăugat directorul general al Urban Serv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA