22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Investiții blocate la Urban Serv: „În 20 de ani, niciodată nu a fost blocată o rectificare bugetară”

Rectificarea bugetară și planul de investiții al societății Urban Serv, pentru anul 2020, nu a fost aprobat de Consiliul Local. Decizia majorității din CL a dat peste cap toate planurile șefilor de la Urban Serv.

Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, spune că în contractul de salubrizare încheiat în urmă cu două luni, se prevede un program de investiții pe o perioadă de cinci an. Pentru anul acesta, valoare investițiilor programate erau de peste 200.000 de lei.

„Ne-a fost respins programul de rectificare bugetară și suntem în imposibilitatea de a face investițiile pe care avem obligativitatea să le facem, prin contractul de salubrizare. Sper că domnul primar Cătălin Flutur și domnii consilieri locali au citit contractul de salubrizare. Din anexa contractului reiese foarte clar lista de investiții. În această listă de investiții sunt prinse utilaje Euro5. Anul acesta trebuia să cumpărăm aspiratoare stradale, un utilaj multifuncțional pentru iarnă cu sărăriță și plug iar pentru vară, cu perii și bazin cu apă. Au crescut cantitățile de gunoi și am obținut un profit de 1,5-2%. Nu l-am dus în salarii ci am vrut să facem aceste investiții. În 20 de ani, niciodată nu a fost blocată o rectificare bugetară. Fac investiții din banii unității. Nu cer bani de la bugetul local. La colectare gunoi am luat patru mașini Euro5 și mai vin două Euro6 noi. Mai luăm încă una și am rezolvat cât de cât problema. La salubrizare-deszăpezire avem probleme. De ce să blochezi investițiile? Este ilegal. A semnat acum o lună și jumătate că avem obligativitatea să facem asta”, a spus Bogdan Buhăianu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA