-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Investiţie inutilă. Botoşănencele nu sunt interesate de naşterile sub apă

nasteri sub apa (7)

Primele nasteri sub apa au fost si ultimele la Botosani. Desi judetul nostru se afla printre putinele din tara care se pot lauda cu o sala de nasteri sub apa,echipamentele stau mai mult nefolosite.

De mai bine de doi ani de cand aceasta procedura poate fi facuta in sectia de obstetrica si ginecologie trei femei au ales sa-si aduca bebelusul pe lume prin aceasta metoda.

Anul trecut, de exemplu, doar o mama a cerut cadrelor medicale de la maternitate sa aduca copilul pe lume sub apa, iar in acest an tot o mamica a vrut sa nasca prin aceasta metoda. Medicii din sectia de obstetrica si ginecologie spun ca mamele sunt reticente la aceasta procedura.

„Este o problema si de cerinta a pacientelor si de disponibilitatea medicilor. Nici cerinte nu au fost si in primul rand nasterile sub apa se fac dupa ce se discuta cu viitoarele mamici si se constata ca acestea pot naste prin aceasta metoda”, a spus Gina Puflea, medic sef Maternitate.

Primele cinci nasteri sub apa sunt gratuite, urmand ca incepand cu a sasea nastere sa se perceapa si o taxa. Exista informatii ca aceasta taxa ar putea  fi 200 de lei.

nasteri sub apa (2)

nasteri sub apa (9) nasteri sub apa (5)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA