Investiție de peste 6 milioane de euro în comuna Stăuceni

0
487

Racordarea comunei Stăuceni la rețeaua de gaz a județului Botoșani devine certitudine. Dacă în 2020 era un proiect care nu se știa când va fi realizat, acum se vorbește despre începerea și finalizarea lucrărilor.

După finalizarea lucrărilor, aproximativ 1200 de gospodării din comuna Stăuceni vor fi racordate la rețeaua de gaz, la care se vor adăuga agenții economici. Dacă nu vor apărea întârzieri la licitații, în primăvara viitoare încep lucrările iar în 2025 locuitorii comunei Stăuceni vor beneficia de gaz metan.

“Noi sperăm ca în primăvara anului 2023 să începem lucrările la proiectul de gaz. Proiectul a fost estimat la 5,7 milioane de euro dar va trebui actualizat pentru că din 2020 și până acum au crescut prețurile materialelor de construcție. Avem avizul de la Transgaz pentru a ne racorda din zona Draxini unde se va construi o stație de reglare și măsurare. Vom avea o aducțiune de 8,7 kilometri și 57 de kilometri de rețea de distribuție în cele patru sate ale comunei Stăuceni. Vorbim de toate străzile din comună și inclusiv cartierul Rediu. Sperăm să avem noroc de un constructor bun și să se finalizeze proiectul în doi ani”, a spus primarul Cosmin Epuraș care a mai precizat că deja sunt agenți economici interesați să-și deschidă mici fabrici, după finalizarea proiectului de alimentare cu gaz a comunei Stăuceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here