23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Investiție de peste 2 milioane de euro pentru dotarea a 10 unități de învățământ din Dorohoi

Primăria municipiului Dorohoi a obținut o finanțarea în valoare de 2,1 milioane euro pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”. Este vorba de o finanțare obținută prin PNRR, componenta C15- Educație.

Cele 10 instituții beneficiare, în cadrul cărora sunt înscriși 5.351 de elevi și în care activează 317 cadre didactice, sunt următoarele: GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT “ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT”, ȘCOALA “ȘTEFAN CEL MARE” , ȘCOALA “GIMNAZIALĂ SPIRU HARET”,ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAIL KOGĂLNICEANU”, ȘCOALA GIMNAZIALĂ “A. I. CUZA”, SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX “SFÂNTUL IOAN IACOB”, LICEUL “REGINA MARIA”, COLEGIUL NAȚIONAL “GRIGORE GHICA”, CLUBUL COPIILOR DOROHOI.

Proiectul vizează 4 tipuri de investiții care se vor avea ca rezultat:

  • Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și unități conexe pentru 9 laboratoare de informatică;
  • Asigurarea dotărilor cu echipamente digitale pentru 162 săli de clasă din învățământul preuniversitar /conex, dotarea a 122 săli de clasă cu mobilier și materiale specifice pentru activități extrașcolare/sportive, dotarea laboratoarelor de fizică, chimie, biologie, robotică, matematică și a 3 laboratoare multidisciplinare, 10 cabinete școlare, 4 cabinete de asistență psihopedagogică, 6 săli de sport cu materiale, mobilier specific și echipament digital;
  • Echiparea unui laborator informatic din școlile de educație și formare profesională;
  • Echiparea unui atelier de practică (coafor-stilst) a unității de învățământ profesional și tehnic cu mobilier, materiale specifice și componentă digitală.

Potrivit primarului Dorin Alexandrescu, termenul pentru achizițiile de echipamente și mobilier nu va depăși data de 31 decembrie 2024.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA