20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Investiție de 2,4 milioane de lei în orașul Darabani

Primăria orașului Darabani a obținut o finanțare elvețiană în valoarea de 2,4 milioane de lei în vederea realizării unui parc fotovoltaic, astfel încât să-și asigure energia electrică pentru iluminatul public și instituțiile din zonă.

Proiectul privind realizarea unui parc fotovoltaic în orașul Darabani este finanțat prin Programul orașe sărace, din Fondul de acțiuni în domeniul managementului  energiei durabile, Programul de cooperare Elvețiano-Român.

Liviu Hrimiuc, primarul orașului Darabani, a precizat că proiectul vizează reducerea consumului anual de energie electrică, producerea de energie electrică din sursă regenerabilă, reducerea costurilor cu energia electrică și reducerea emisiilor CO2. Orașul Darabani este singura localitate din România care are două proiecte finanțate prin Programul de cooperare Elvețiano-Român.

În afara acestui proiect de 2,4 milioane de lei pentru realizarea unui parc fotovoltaic, primăria Darabani mai are un proiect finanțat de elvețieni pentru modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele tip LED, economice și acționate prin telegestiune. Proiectul are o valoare de 847.132 CHF.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA