-1.7 C
Botoșani
luni, 6 februarie 2023

Invazie de căpuşe la Botoşani. 181 de persoane au ajuns la spital în două luni

capuse mytex.ro

Capusele fac ravagii la Botosani. In doua luni, 181 de persoane au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente pentru a scapa de capusele prinse de corp.

„Acesti botosaneni prezentau muscaturi de capusa, majoritatea cu retentie de fragment de capusa. S-au extras si li s-a aplicat toaleta corespunzatoare si au fost dirijati catre sectia de boli infectioase pentru a vedea daca necesita  tratament profilactic a bolii Lyme care este o afectiune care ataca sistemul nervos, iar in timp pot aparea toate complicatiile neurologice care pot merge pana la decesul pacientului daca nu este actionat la timp cu tratament specific”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

Specialistii ne recomanda atunci cand facem miscare sau iesim in aer liber  sa folosim creme speciale care sa tina capusele la distanta. Cea mai periculoasa si des intalnita infectie transmisa de o capusa este boala Lyme, care netratata la timp poate duce la paralizia unor nervi, meningita, migrene prelungite si numeroase, stari de confuzie si ameteala.

Pentru a transmite bacteria, capusele au nevoie  sa stea atasate de organismul omului de la 24 pana la 48 ore. De aceea este bine sa va inspectati bine corpul atunci cand ajungeti in casa.

Capusele traiesc, de obicei, in sol umbrit, umed si adesea se prind de iarba inalta, de arbusti sau crengile joase ale copacilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA