-2.5 C
Botoșani
vineri, 3 februarie 2023

INTERVIU. Verginel Gireadă: „Dacă eram copreşedinte, candidaţii erau deja desemnaţi. Îmi doresc încă un mandat de deputat”. VEZI ce spune parlamentarul despre revenirea lui Corneliu Popescu în PNL şi care sunt şansele liberalilor la alegerile de anul viitor

gireadaverginel512

Într-un interviu acordat pentru Botoşani Online, deputatul Verginel Gireadă a vorbit despre ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în cadrul Organizaţiei Judeţene PNL Botoşani, despre şansele liberalilor de a câştiga alegerile în oraşe şi municipii, despre candidaţii la alegerile parlamentare şi despre revenirea lui Corneliu Popescu în rândul liberalilor.

S-au liniştit apele în PNL Botoşani? Se mai doreşte înlocuirea copreşedintelui Viorel Grigoraş?

În PNL apele nu au fost niciodată tulbure. Sunt schimburi de opinie şi anumite contradicţii pe modul de management al partidului. Partidul Naţional Liberal nu este un partid care să fie condus de un singur om. Este un partid care se conduce prin cei doi copreşedinţi şi prin birourile politice judeţene. Deciziile se iau prin vot. Dar… schimburi de opinie există în PNL. Nu încape discuţie privind schimbarea lui Grigoraş.

A fost un puci al deputaţilor?

pnl gireada grigoras sopticaS-a înţeles greşit. Deputaţii sunt aleşi pe colegii uninominale iar punctele lor de vedere politice sunt diferite. Toate discuţiile au pornit de la acea conferinţă de presă organizată de către deputaţi. Deputaţii vor organiza în continuare conferinţe de presă. Dăm astfel posibilitatea celor de la municipiul Botoşani să-şi facă ei conferinţele de presă pentru că au o campanie foarte grea pentru câştigarea primăriei municipiului Botoşani. Noi parlamentarii vom ataca tot ce înseamnă politică naţională şi internaţională. Noi facem alt tip de politică.

S-au clarificat lucrurile în PNL după acea întâlnire de la Vaslui?

Nu s-a pus problema schimbării copreşedinţilor dar s-a discutat foarte serios că cine nu face treabă, pleacă. Fie că e Gireadă, Grigoraş sau oricare altul. În condiţiile în care cineva nu este bun organizator, să strângă oamenii în jurul lui, e clar că va pleca. Toate funcţiile sunt vremelnice. Cine nu ştie să poarte un dialog, să facă o echipă dură în jurul lui şi să pornim un război cu cei de la PSD, e clar că trebuie să plece. După alegerile locale, ultimele zece organizaţii la nivel naţional vor fi desfiinţate. Cei doi copreşedinţi îşi vor pierde funcţiile. Judeţul Botoşani este un judeţ mai sărac, tot timpul s-a votat mai mult cu stânga. Trebuie foarte multă muncă şi trebuie să se voteze şi cu partea dreaptă. PSD-ul are la ora actuală mai mulţi primari de comune, plus municipiile Botoşani şi Dorohoi. Dacă vom reuşi să câştigăm municipiul Botoşani, avem şanse să luăm şi Consiliul Judeţean. Trebuie să obţinem peste 51% pentru a nu depinde de partidele de buzunar.

Şi-a desemnat PNL Botoşani candidaţii pentru alegerile locale?

verginel gireadaEste o uşoară amorţire dar aceste decizii trebuie luate de cei doi copreşedinţi. Eu nu sunt copreşedinte. Dacă eram copreşedinte, candidaţii erau deja desemnaţi, organizaţiile erau făcute. Eu îmi respect şefii, avem un statut pe care trebuie să-l respectăm. Pot spune ce s-ar fi întâplat dacă eram eu. Nu sunt eu… Este colegul meu Grigoraş. El trebuie să-şi asume. PSD-ul a furat startul. Sunt în faţa noastră cu aproximativ o lună de zile. Ei au făcute deja şi sondajele.

Ce şanse are PNL-ul în oraşele şi municipiile din judeţul Botoşani?

La Dorohoi va fi o bătălie de la egal la egal între PNL şi PSD. La Botoşani cred că vom câştiga. Domnul Flutur îşi doreşte să câştige primăria municipiului Botoşani. Mai sunt trei liberali care şi-au exprimat intenţia de a candida la primăria Botoşani, sunt colegii mei, îi respect dar e bine să facem o evaluare de sine peste tot. În spatele fiecăruia stau votutile. Sunt colegii mei, le respect decizia dar nu e azi timpul lor. Avem oameni buni la Darabani şi Ştefăneşti şi cred că avem şanse să câştigăm. La Bucecea este un pic mai greu.

Pe ce criteriu se va întocmi lista pentru Consiliul Judeţean?

Până la locul 17 vor fi cel puţin câte doi din fiecare colegiu. Judeţul trebuie să fie reprezentat mult mai bine. Nu vor fi doar din municipiul Botoşani.

A început bătălia internă şi pentru alegerile parlamentare de anul viitor?

gireada. roxanaParlamentarii în funcţie îşi vor păstra fotoliile dar şi ei trebuie să aibă implicare maximă şi să obţină rezultate bune la nivel local. Nu parlamentarii candidează la alegerile locale dar trebuie să se implice pentru obţinerea unor rezultate bune. Eu îmi doresc încă un mandat de deputat. Cu siguranţă, PNL va avea trei deputaţi şi un senator în următorul mandat. Cred că şi PSD-ul va avea la fel. Doamna Roxana Anuşcă a depus un document la sediul PNL că renunţă la o nouă candidatură. Domnul Popescu… cu tot respectul pentru vârsta, pentru ceea ce a făcut în viaţă, când tu vii în PNL doar cu numele, nu ai un primar, un consilier local… eu mă abţin. Am 20 de ani de PNL şi pot să mă mai şi abţin în cazul unor oameni. Îl respect ca om dar pentru mine Corneliu Popescu nu a fost decât un vânător de recompensă.

Vă menţineţi aceeaşi poziţie şi în cazul primarilor plecaţi din PNL şi care vor să revină?

Primarii sunt altceva. Am fost primar şi ştiu ce înseamnă. Un primar va urmări să facă ceva pentru comunitatea lui şi o va juca cu câte un partid care e la guvernare pentru a mai prinde un proiect, o finanţare. Cu dragă inimă îi primim pe primarii care vor să vină la PNL. Este nevoie de ei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA