0.6 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

INTERVIU Valeriu Iftime: „Preşedintele Consiliului Judeţean nu e de cuvânt”. VEZI CE A DECLARAT DESPRE TRANSFERURI ŞI BILETE

valeriuiftime birou920

Preşedintele companiei Elsaco, principalul sponsor al FC Botoşani, a vorbit într-un interviu pentru Botoşani Online despre cel mai important transfer făcut în această vară, despre preţurile biletelor şi al abonamentelor, despre bugetul clubului şi despre colaborarea cu autorităţile judeţene.  

FC Botoşani nu a avut o campanie de achiziţii spectaculoasă. Batin este cel mai important transfer de până acum.

Eu sunt mulţumit că a rămas Croitoru. După părerea mea, Croitoru este una din marile noastre achiziţii. Greu poţi construi fotbal mai bun, fără Croitoru. Eu sper ca el să înţeleagă antrenorul şi echipa. El este câştigul nostru şi cred în Marius Croitoru. Paul Batin trebuie să confirme. Croitoru a confirmat deja. Avea o ofertă să plece în Germania şi a rămas la Botoşani. În plus, a acceptat jumătate din salariul pe care l-ar fi primit în Germania. Aşteptăm să-i vedem pe jucătorii din Olanda. Sunt doi americani foarte bun. Ne mai trebuie un fundaş central. Scheleltul de bază rămâne cel pe care l-am avut până acum. Dacă vom avea încă zece de nivelul titularilor din returul campionatului trecut, suntem buni.

Poate face faţă FC Botoşani cu acest lot de jucători?

fcbotosani-univcluj5Eu cred în forţa unui antrenor şi în forţa grupului. Dacă trag unul de altul, vom avea rezultate. Nu fac eu lotul. Am vorbit cu Leo Grozavu şi mi-a spus că e mulţumit de lot. Căută încă un fundaş central şi a spus că e foarte mulţumit de lotul pe care îl are. Ce să-i mai spun lui Leo care e cel mai nemulţumit om de pe glob. Mi-a spus că e mulţumit de cum se pregătesc. O să merg în Austria şi o să-i văd cum joacă. Eu cred în revenirea lui Codoban, cred în Danci, Ghinga. Fulop trebuie să facă un an de excepţie. Să vedem ce e cu aceşti jucători din Olanda. Eu mizez şi pe ideea lui Leo de a promova tineri. Vine un olandez care are 22 de ani, vin doi americani de 18 ani. Homei vine la bătaie cu Patache dar îl pune Patache şi pe ăsta la punct. Andrei nu are treabă. Mie îmi pare rău că a plecat Ivanovs. Eu insistam mai mult.

fcbotosani-viitorul13De Stojkov nu vă pare rău?

De Stojkov nu-mi pare rău. Atunci aveam o variantă care era mai bună decât Stojkov. Era Viveiros de la Vaslui. Stojkov s-a adaptat dar ne-a cerut un contract pe care să nu îl acceptăm.

În urmă cu ceva timp intenţionaţi să apelaţi la o firmă de marketing în sport…

Nu am găsit-o. Toţi ştiu până la punerea pe hârtie a contractului. Dau bani de la mine, îi dau 10% din încasări dar să-mi aducă minim 4000 de spectatori la fiacre meci. Dacă am 4000 de plătitori, facă 200 de lei abonamentul şi nu 4000 de lei. Să am aceleaşi încasări dar să am stadionul plin. Nimeni nu vrea să se angajeze. Garantaţi şi vă dau bani.

Vor fi preţuri mai mici la bilete şi abonamente­?

Categoric. Am greşit în sezonul trecut. Am crezut că va fi o emulaţie şi am greşit. Aveam nevoie de bani. Şi aşa am încheiat anul cu deficit. Elsaco a dat din nou vreo 800.000 de euro. Încă nu am stabilit preţurile biletelor şi abonamentelor dar vor fi mai mici.

Care este situaţia contractelor şi primelor către jucători?

Acum sunt cu plata la zi atât la contacte cât şi la prime dar sunt cu bugetul gol şi în iulie am de plătit la bugetul statului.

Care va fi bugetul în sezonul următor?

valeriuiftime fcbt-gaz

Bugetul este de vreo 2,6 milioane de euro anul acesta calendaristic. 1,1 milioane euro sunt din drepturile TV, mai sunt vreo 400.000 din bilete şi publicitate, mai dă primăria 200.000 de euro iar diferenţa trebuie să o pună Elsaco. De ce mă distrez eu? Nu e prea scumpă distracţia lui Elsaco. A fost ambiţia de a ajunge acolo. Eu nu sunt patronul clubului. Eu sunt Valeriu Iftime, preşedintele grupului Elsaco, finanţator FC Botoşani. Elsaco este finanţatorul. I-am spus antrenorului că veau ca echipa să se autofinanţeze din drepturi TV, vindem un jucător şi eu să mai dau 200.000-300.000 de euro pe an. Eu nu mă mai angajez la 800.000 de euro pe an.

Cu Consiliul Judeţean au mai fost discuţii?

fcbt-potimisoara

Nu am mai avut nicio discuţie. Eu am crezut la un moment dat că domnul preşedinte e de cuvânt. Nu. Eu spun că nu e de cuvânt. Preşedintele Consiliului Judeţean nu e de cuvânt. E jenant să spun. Anul trecut, după finalul de campionat, ne-am întâlnit şi mi-a spus: mizaţi de 100.000 de euro, de la mine, de la fermieri. Am crezut. Mi-am făcut buget. Eu nu mă joc. M-am trezit cu deficitul ăsta pe care l-am pus tot de la mine. Nu le-am cerut niciodată nimic dar am crezut că facem un proiect comun. Eu chiar fac asta de plăcere şi mă bucur când se vorbeşte frumos de Botoşani, peste tot în ţară. M-am întâlzit zilele trecute cu un inginer care ştia de Botoşani, din fotbal.

Aţi fixat obiectivul pentru sezonul următor?

După cantonamentul din Austria vom fixa obiectivul. Vreau să văd şi opinia lor. Eu îmi doresc locul de anul ăsta sau mai bun ca anul ăsta. Cred foarte mult în Leo. Are şi micile lui slăbiciuni dar s-a corectat mult vis-a-vis de atitudine, de starea de nervozitate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA