-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

INTERVIU. Răzvan Rotaru, deputat PSD: „Nu îl susțin pe Dragnea. PSD este bolnav. Să mă excludă din partid”

PSD stă pe un butoi cu pulbere atât la nivel național cât și la nivel județean. În PSD Botoșani sunt două tabere dar una dintre aceste tabere se îndreaptă spre Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Într-un interviu pentru Botoșani Online, deputatul PSD Răzvan Rotaru a vorbit despre problemele din PSD și a anunțat că nu îl va susține pe Dragnea, în cazul în care acesta va dori să candideze la alegerile prezidențiale.

Cum comentați ceea ce se întâmplă acum în PSD?

Toate aceste scandaluri sunt datorită unor probleme existente în partid, de o perioadă lungă de timp. Inclusiv la Botoșani, inclusiv la nivel național. Se merge pe aceeași temă. Să nu facem ședințe, să nu ascultăm părerea celor din teritoriu. Să discutăm noi trei-patru, stabilim… Restul sunt pe post de păpușari. Reacția primarului Firea este foarte realistă, foarte bine punctată și o susțin în totalitate.

De ce nu au avut curaj să reacționeze până acum?

S-a umplut paharul. Când a fost câte un coleg care a avut curajul, ați văzut ce a pățit. Au fost înlăturați. Pe Firea nu au cum să o înlăture, este un primar cu imagine foarte bună. A mai ieșit doamna Andronescu care și ea are o imagine foarte bună. Este greu să dai afară oameni cu o asemenea notoritate. Eu sper ca și la nivel local să înțeleagă că lucrurile au derapat destul de grav. Dacă președinta noastră nu va fi atentă la ceea ce se întâmplă în partid, vom avea de pierdut cu toții. Nu poți să te consulți cu doi-trei oameni iar restul colegilor parlamentari să nu fie băgați în seamă. Nu este prima oară când se întâmplă. Este o problemă mai veche, eu am mai tras un semnal de alarmă. Nu s-a ținut cont de ce am spus iar consecințele se văd. A plecat un parlamentar, nu știu ce se va întâmpla pe viitor. Eu nu voi pleca, voi rămâne în PSD și vreau să mă lupt în interior.

A fost o surpriză plecarea doamnei Huncă?

Nu a fost o surpriză. A trecut prin foarte multe lucruri care nu sunt ortodoxe. Cred că a făcut un pas pentru a avea liniște.

Vor mai fi și alte plecări?

Asta nu știu. Eu am anunțat că nu voi pleca dar mă voi lupta în interior. Nu plec, chiar dacă am o relație foarte apropiată cu Victor Ponta și cu Nicu Bănicioiu. Dacă voi fi dat afară, cu siguranță voi alege altă echipă. Sunt o persoană incomodă, am spus ce am avut de spus. Fără niciun fel de reținere. Dacă vor hotărî să mă excludă din partid, treaba lor. Să nu uite că fiecare decizie va fi plătită.

Recunoașteți că sunt două tabere în PSD Botoșani?

Eu am spus că suntem împărțiți în două și sper să se ajungă la o înțelegere, la un consens, să fie un punct zero. Nu s-a dorit, s-a mers în continuare pe aceeași linie iar consecințele se văd.

Ce îi reproșați lui Dragnea?

Când am ajuns parlamentar, ni s-a transmis că va avea discuții cu fiecare organizație județeană în parte. Am făcut și adresă oficială, să mergem cei trei (n.r. Rotaru, Huncă și Ciofu) la domnul Dragnea să-i spunem care sunt problemele la Botoșani. am fost la domnul Neacșu. Nu ne-a băgat nimeni în seamă. Acum ne-a chemat. Era mult prea târziu. Doamna Huncă avea deja pregătită plecarea din partid.

Dar senatorului Doina Federovici, președintele PSD Botoșani?

Totul. Nu ne-a consultat niciodată. Se sfătuiește cu doi-trei oameni, cum fac și cei de la centru. Ei decid, ei fac totul. Orice măsură care se ia, trebuie să fie statutară. Să se facă într-un BPJ sau CJEx. S-au făcut numiri pe la colțuri, ca  să mulțumească o anumită zonă din județul Botoșani. Sunt și foarte mulți primari supărați. Sunt persoane capabile și la Bălușeni, Todireni, Hudești care ar putea fo promovate. Nu poți să aduci doar dintr-o anumită zonă. Ușa este închisă, geamurile sunt blindate și e cam greu să intri în sediul partidului. Intră doar cei care știu să spună da și să pupe mânuța.

Supărarea vine deoarece ați vrut să candidați la Primăria Botoșani iar conducerea partidului are altă variantă?

Știu că a fost incomod mesajul meu, că aș dori să candidez. Eu nu voi fi un ghimpe în interiorul partidului, un sinucigaș. Dacă nu voi sta bine în sondaje, nu mă voi angrena în această luptă. Dacă orice alt coleg stă bine în sondaje, îl voi susține cu toată inima. Nu am niciun fel de patimă politică.

Luați în calcul candidatura la Primăria Botoșani din partea altui partid?

Nu. Plec în altă parte doar dacă voi fi dat afară. Mă lupt în interiorul PSD pentru a însănătoși acest partid. Din punct meu de vedere, PSD este bolnav la momentul ăsta.

Ce părere aveți despre Pro România?

Am o relație foarte bună cu Victor Ponta, cu Bănicioiu. Îi respect dar suntem în tabere diferite. Nu mi-aș dori să ajung să-i atac pe cei de la Pro România pentru că gândirea este similară cu a PSD-ului. Numai că la Pro România este mai multă democrație.

Va rupe din PSD?

Da. Sunt sigur. Dacă domnul primar de la Pomârla își va pune motoarele în funcțiune… Este un om foarte puternic, care are idei foarte bune, care are priză la oameni și care a făcut multe pentru comuna lui și ceilalți din jur. Are foarte mulți prieteni primari care îl sprijină.

Cum vedeți bătăliile electorale de anul viitor?

Dure.

Va avea PSD-ul candidat la alegerile prezidențiale?

Eu așa sper. Este cel mai mare partid din România și mi-aș dori să aibă candidat la aceste alegeri. Domnul Tăriceanu este un om valoros, bine pregătit, cu școală dar… și PSD are mulți oameni valoroși și putem găsi un om.

Dacă va candida Liviu Dragnea, îl susțineți?

Nu. Niciodată. Suntem în tabere diferite și nu gândim la fel. A lăsat să tergiverseze acest scandal la Botoșani. Nu îl voi susține.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA