17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

INTERVIU. Cătălin Flutur: „Fiecare va vota aşa cum crede el. Nu voi face un lobby ca organizaţia să voteze un anumit candidat”

fluturcatalin mpb512

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL Botoşani nu le va solicita membrilor de partid să susţină un anumit candidat pentru funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal. El spune că fiecare delegat la Convenţia Naţională va avea mână liberă să voteze cu cine doreşte. Cât priveşte reorganizarea PDL Botoşani, Cătălin Flutur spune că îi aşteaptă pe primarii care au trădat la alegerile parlamentare să părăsească partidul.

Cum caracterizaţi lupta pentru funcţia de preşedinte al PDL?

Sunt trei moţiuni anunţate şi urmează ca susţinătorii acestor moţiuni să le prezinte. Dacă pot, la fiecare organizaţie. Îşi vor face un fel de campanie electorală. Este absolut benefic acest lucru. o construcţie se face pentru următorii patru ani, ţinta noastră fiind alegerile din 2016. Nu putem să spunem că nu avem o ţintă la europarlamentare sau prezidenţiale dar dintr-o experienţă de foarte mulţi ani, întotdeauna într-un ciclu electorale se construieşte. Încercăm să reconstruim partidul începând de la nivelul secţiei de votare şi organizaţie locală. Să ştim exact cine a rămas membru al partidului, cine doreşte să meargă în continuare şi cine are puterea de a face opoziţie. Dacă sunt persoane care doresc să plece din partid, în proporţie de peste 90% sunt oameni care au venit în partid atunci când partidul era la putere şi eventual au avut vreun fel de beneficiu.

Pe cine va susţine PDL Botoşani?

După ce se vor prezenta moţiunile, delegaţii care vor participa la Convenţia Naţională, vor vota aşa cum cred ei că este mai bine. Eu pot să am o părere dar este opţiunea mea. Fiecare va vota aşa cum crede el că este mai bine pentru partid. Sub nicio formă nu voi face un lobby ca organizaţia de la Botoşani să voteze un anumit candidat. Şi la alegerile din cadrul Organizaţiei Judeţene am spus să voteze fiecare cum crede şi de cine este convins. Eu sunt convins că partidului îi trebuie organizare la momentul acesta. În opoziţie îţi trebuie organizare. Sunt personalităţi puternice dar unii ştiu să facă organizare mai bine, alţii sunt mai vocali şi ştiu să comunice mai bine…

Vor fi alegeri şi la Botoşani?

Dacă se stabileşte acest lucru de la nivel central, vom organiza şi noi alegeri. Eu mi-am depus mandatul dar nu mi s-a acceptat. Înseamnă că Biroul Permanent Judeţean funcţionează în continuare. Ceea ce trebuie să facem noi este să completăm acele locuri rămase vacante în cadrul biroului din cauza plecării unor colegi. Dacă nu se hotărăşte altfel, conducerea este pe timp de patru ani.

S-a început o analiză a rezultatelor înregistrate la alegerile din 2012. Ce măsuri s-au luat?

Nu am continuat analiza în cadrul organizaţiilor. Nu s-a făcut analiza nici măcar în toate judeţele deoarece s-a intrat în această luptă electorală şi se poate interpreta că orice schimbare este în favoarea cuiva. Trebuie să vedem care este conducerea partidului după care trecem la problemele din fiecare organizaţie. Vrem să vedem şi care este linia impusă de noua conducere a partidului.

Unul dintre prim vicepreşedinţi a demisionat. A fost numit un înlocuitor?

Urmează să decidem cine este persoana care va ocupa această funcţie de prim vicepreşedinte, cu titlu de interimat. Probabil, unul dintre vicepreşedinţi. Noi am avut două demisii din funcţii. Nu din partid. A domnului Pitorac şi a domnului Rotundu Cătălin. Sunt convins că mai sunt doi-trei colegi care au funcţii de primari, care sunt în biroul judeţean… dar încă nu şi-au exprimat intenţia de a pleca din funcţie. Dacă vor, să plece din partid cei care au funcţii de primari. Aşa mi se pare corect şi demn.

Va mai fi demarat referendumul pentru demiterea primarilor care au trădat în campania electorală?

Deocamdată îi aşteptăm pe ei să vedem ce opţiuni au. Să demisioneze din partid cei care cred că partidul nu îi mai poate ajuta. Să poată pleca liniştiţi la un alt partid. Orice acţiune a noastră trebuie coroborată cu acţiunea la nivel central. Noua conducere a partidului va trasa nişte linii. Nu putem lua o decizie la Botoşani iar la Mehedinţi altă decizie. Este corect să păstrăm o linie a partidului. 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

142 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA