17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

INTERVIU. Cristian Achiței, candidat PNL: “Vom face în așa fel încât județul Botoșani să devină un șantier în următorii patru ani”

După un mandat de deputat, Cristian Achiței candidează acum la Senat, din partea Partidului Național Liberal. El și-a fixat deja patru obiective importante pe care vrea să le realizeze în următorii patru ani și spune că dacă PNL va rămâne la guvernare, din 2021 județul Botoșani se va transforma într-un șantier.

Știu că ați mers mult în județ și v-ați întâlnit cu cetățenii. Vor veni oamenii duminică la vot?

Am mers în foarte multe locuri din județ, am încercat să facem o campanie extrem de dinamică, să fim extrem de mobili, astfel încât să ne putem întâlni cu cât mai mulți oameni. Ținând cont și de specificul acestei campanii, total atipică. Am vorbit cu foarte mulți oameni în piețe, târguri, în orașe, comune, în municipiul Botoșani, despre proiectele de investiții pe care le propunem noi, pentru următoarea perioadă. Sunt convins că cei mai mulți dintre botoșăneni au înțeles că dezvoltarea economică a județului Botoșani ține în primul rând de un program foarte bine gândit, strategic, de investiții. Mă gândesc la cele patru proiecte pentru care sunt hotărât să lupt în Parlament. Mă refer la finalizarea modernizării celor două drumuri naționale la care avem deja contracte semnate: DN 28B Botoșani – Tg Frumos și DN 29D Botoșani – Ștefănești. De asemenea, două proiecte noi, pe care le propun botoșănenilor, de mare necesitate. Este vorba de reluarea lucrărilor la acumularea complexă Vf Câmpului. Aproape jumătate din populația județului riscă să rămână fără apă în zece ani din cauza colmatării barajului de la Bucecea. Reluarea lucrărilor la Vf. Câmpului este o prioritate în perioada următoare. Un alt obiectiv ambițios este inițierea tuturor procedurilor pentru construcția drumului expres DX5 Botoșani – Suceava. Le garantez botoșănenilor că voi lupta în parlament, în următorii patru ani, pentru aceste proiecte.

Două dintre aceste proiecte ar trebui să se finalizeze la jumătatea mandatului viitor…

Vă asigur că voi monitoriza cu mare atenție respectarea contractelor pentru modernizarea drumurilor Botoșani – Tg Frumos și Botoșani – Ștefănești. Fiind finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, beneficiază de acea marjă N+3. Ele trebuie să fie gata până în 2023 și vă asigur că vor fi gata.

În această campanie electorală, unii candidați au promis redeschiderea școlilor, piețelor…

Unii candidați, îndeosebi tovarășii pesediști, au jucat în toată această campanie într-un stil populist și mincinos. În această perioadă trebuie să fim foarte atenți să ne protejăm. Toate măsurile care au fost luate de guvern pentru a micșora numărul cazurilor de COVID, încep să arate rezultatele. Eu sunt convins că împreună vom trece peste această pandemie, ne vom bucura și de îmbrățișările celor dragi, vom ajunge și la redeschiderea școlilor. Sunt lucruri care ne dau speranță că vom trece cu bine peste această pandemie.

De curând a fost anunțat programul de relansare economică. În cât timp putem vedea efectele acestui program?

În patru ani. Vorbim de o victorie a președintelui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal pentru că am reușit să obținem aproape 80 de miliarde de euro. Acum se discută de acest plan de redresare și rezilieță la care s-au alocat 30 de miliarde de euro și care trebuie cheltuiți în următorii patru ani. Guvernul PNL a căutat să includă în această finanțare toate proiectele mature, cele la care se poate ajunge foarte rapid la execuția lucrărilor sau proiecte ceva mai mici, cum este cazul drumului expres Botoșani – Suceava. Pentru zona Moldovei avem un proiect foarte important. Este vorba de autostrada A7 la care anul viitor vor începe licitațiile pentru lucrări. Pe primele patru tronsoane, studiile de fezabilitate și proiectele tehnice se apropie de final. Mă refer la tronsoanele Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani, Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani. Pentru tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret s-au făcut licitațiile pentru SF și proiect tehnic. Este program extrem de important atât pentru zona Moldovei cât și pentru Botoșani.

Sunt șanse să mai prindem și alte obiective pe acest program?

În acest program sunt prevăzute și alte zone. Mă refer la lucrări de alimentare cu apă și canalizare. În ultimii patru ani, tovarășii pesediști de la Consiliul Județean nu au făcut nimic. Vom face în așa fel încât județul Botoșani să devină un șantier în următorii patru ani. Drumuri, lucrări de alimentare cu apă și canalizare, școli, grădinițe, dispensare medicale. Perioada asta de pandemie ne-a arătat cât de importantă este o infrastructură de sănătate bine pusă la punct. Vor fi lucrări importante în următorii patru ani. Pe zona noastră avem unul dintre cele trei spitale regionale. Ne amintim iar de tovarășii pesediști cum spuneau acum patru ani că vor face opt spitale regionale, pe urmă trei și s-a ales praful de promisiunile lor și am ajuns la celebrul NIMIC pesedist.

Cum vedeți rezultatele alegerilor, atât la nivel național cât și în județul Botoșani?

Partidul Național Liberal va câștiga alegerile și va da primul ministru, pe domnul Ludovic Orban. Cred că vom scoate un rezultat bun și în județul Botoșani.

Cât sperați să obțineți în județul Botoșani?

Eu zic că va fi un scor de peste 30%. PNL are candidați foarte buni, are oameni extraordinari, a făcut o campanie bună, pe proiecte și nu pe minciună. Am speranța că toți botoșănenii care își doresc o viață mai bună, un trai mai bun prin aducerea investițiilor, vor merge vot. Îi rog să meargă la vot cu încredere, alegerile vor fi organizate în deplină siguranță și îi rog să voteze cel mai serios partid din România, Partidul Național Liberal.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA