-2.5 C
Botoșani
vineri, 3 februarie 2023

INTERVIU. Cătălin Silegeanu: “Analizați omul pentru care vă dați votul. Sunt dinozauri politici care…” VIDEO

După ce a fost candidat independent la Primăria Botoșani, omul de afaceri Cătălin Silegeanu a decis să intre în Pro România și să candideze pe lista acestui partid la Camera Deputaților. Într-un interviu pentru Botoșani Online, Cătălin Silegeanu a explicat de ce a vrut să candideze și ce își propune să facă în cazul în care va fi ales deputat.

De ce Pro România?

În primul rând, Pro România este un partid de centru, odată cu fuziunea celor de la ALDE. Este un partid care știe să accepte sugestii, idei, inițiative și viziune, față de celelalte partide. După alegerile locale am anunțat public că o să vreau să particip la alegerile parlamentare. Am realizat că oamenii nu sunt încă învățați să voteze independenți. Prin intrarea mea în Pro România, am o echipă în spate iar șansele de reușită sunt mult mai mari.

Vorbim de un partid mic iar locul doi este semieligibil. E o miză pentru Cătălin Silegeanu să fie parlamentar?

Locul doi este un loc cu șanse de 50% însă dacă muncim, sunt șanse ca la redistribuire să ajung în Parlamentul României. Nu neapărat este o miză pentru mine. Noi avem nevoie de o schimbare, avem nevoie de tineri ambițioși, puternici, care să ajungă acolo. Ceilalți candidați, care sunt pe locuri sută la sută eligibili, nu au nicio realizare în ultimii patru ani sau au foarte puține.

Poate Pro România să producă o surpriză la aceste alegeri?

Eu am început campania în urmă cu o săptămână și jumătate, încerc să acopăr tot județul, am mers în multe comune, am văzut comune subdezvoltate. Oamenii ne-au primit cu foarte mult entuziasm și chiar au zis că au nevoie de o schimbare. Pro România poate fi o amenințare pentru PSD și PNL și chiar poate provoca o surpriză plăcută la alegerile din 6 decembrie.

Cum e să treceți de la discuții de business, la discuții cu oamenii din satele județului?

Indiferent de statutul de om de afaceri, eu tot timpul am știut să fiu om. Am cei șapte ani de acasă, am o educație pe care mi-au implementat-o părinții mei. Pentru mine, omul este om, indiferent de statutul lui. Chiar am rămas marcat de faptul că acest guvern nu a putut să-i ajute nici măcar cu câteva măști. I-am întrebat de ce poartă acele măști de unică folosință, de șase-șapte ori, unii aveau măștile murdare… Mi-au spus că preferă să-și cumpere o pâine decât să cumpere altă mască. La un bătrân de 70 de ani, o astfel de mască murdară pe care o poartă, îi poate fi fatală. Mai mult rău îi face.

Ce vă zic oamenii din județ?

Oamenii vor deschiderea piețelor, vor amenajarea unor spații, vor redeschiderea școlilor. În municipiul Botoșani suntem puțin mai norocoși decât ei. În zona rurală, nu au laptopuri, nu au nici măcar semnal la telefon. Copiii trebuie să se urce în copac pentru a avea acces la internet. Un alt aspect este lipsa locurilor de muncă. Sunt sate în care oamenii ar dori să lucreze dar nu au unde. O altă problemă este infrastructura, drumuri neasfaltate, drumuri pietruite. Suntem penultimul județ din țară în ceea ce privește dezvoltarea și calitatea vieții. Unii oameni mi-au reproșat că primăria arată extraordinar de bine iar instituțiile de învățământ încă au WC-urile în fundul curții.

Cătălin Silegeanu și-a fixat niște obiective personale, în cazul în care ajunge în Parlament? În afara obiectivelor partidului.

Dacă voi intra în Parlament, după 6 decembrie voi avea o discuție și cu ceilalți parlamentari, să vedem ce putem face pentru acest oraș. Eu îmi doresc foarte mult să-mi cresc copiii în acest oraș, să aibă ce face în acest oraș, să avem acces la educație. Vreau un județ în care oamenii să fie mulțumiți, să aibă o calitate a vieții ridicată, să aibă acces la sănătate, educație… În cazul în care nu voi intra în Parlament, o să-mi susțin colegii și o să o am grijă ca ideile pe care le-am propus, să fie duse cât de cât la îndeplinire. Noi suntem o echipă unită, ne consultăm când luăm o decizie.

De la un candidat care este și om de afaceri, cetățenii așteaptă soluții pentru dezvoltarea județului?

Noi avem nevoie de o relansare economică. S-a închis HoReCa în condițiile în care nu aveam niciun caz confirmat de COVID dar în schimb aveam în instituțiile statului. În loc să oprească focarul dintr-o instituție, au preferat să se ducă în zona privată. Asta mi se pare o prostie mare. Dacă oamenii nu vor lua atitudine, să iasă la vot și să voteze omul și nu partidul, după data de 6 decembrie vom un lockdown mare. Avem nevoie de o schimbare, de oameni tineri, de oameni ambițioși, de oameni care să-și asume o decizie. Cu ce tupeu aș putea să merg acum în piață, când oamenii stau afară? Eu să mă duc ca politician și să le promit… Omul este sătul de promisiuni. Eu le zic: votați un om care vine din mediul privat, care vrea să meargă acolo pentru a fi vocea dumneavoastră, votați un om care are realizări și care nu merge acolo pentru alte foloase.

Care ar fi primele trei măsuri pe care le-ați lua după 6 decembrie?

Redeschiderea în regim de urgență a școlilor, redeschiderea piețelor și un program foarte bine pus la punct de relansare economică. Plus redeschiderea HoReCa.

Mesaj către botoșăneni:

„Vă rog să ieșiți la vot. Votați un om care nu are nimic de ascuns, votați un om care vine din mediul privat, votați un om care poate fi vocea dumneavoastră în parlament. Înainte de a vă pune votul pe un anumit partid, analizați omul pentru care vă dați votul. Sunt dinozauri politici care dacă își vor pierde scaunul de parlamentar, nu vor avea unde să se întoarcă”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA