8.7 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

Inter Dorohoi se pregăteşte pentru Liga a III-a. Cinci jucători transferaţi şi trei oameni de afaceri care vin cu bani

Luceafarul - Inter Dorohoi (4)

Începând din vara acestui an, judeţul Botoşaniul ar putea avea şi o echipă în Liga a III-a. Inter Dorohoi este pe primul loc în Liga a IV-a şi are şanse mari de a câştiga campionatul. Oficialii clubului deja se gândesc la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a şi au transferat câţiva jucători cu experienţă.

Omul de afaceri Gheorghe Rotaru, patronul echipei Inter Dorohoi a luat această echipă din Liga a V-a şi vrea să o ducă până în Liga a III-a. Nu are ambiţii mai mari dar spune că îşi doreşte ca mulţi ani să existe fotbal de liga a III-a la Dorohoi.

„La început am sponsorizat echipa Viitorul Dorohoi după care am înfiinţat Inter Dorohoi. Am început cu un lot foarte subţire în Liga a V-a. Apoi am întărit echipa cu doi-trei băieţi din Dorohoi dar care jucau la Dersca. Am promovat în Liga a IV-a iar vara trecută au venit mai mulţi jucători”, ne-a spus patronul echipei Inter Dorohoi.

După un tur de campionat în liga a IV-a, Inter Dorohoi este pe primul loc, cu şanse mari de a câştiga titlul şi de a participa la barajul pentru promovarea în liga a III-a. Pentru a avea şanse la baraj, patonul echipei dorohoiene a făcut câteva transferuri în această iarnă. A adus jucători care au evoluat în eşalonul trei al fotbalului românesc şi i-a angajat la firmele pe care le deţine.

gheorghe rotaru pro casa

„Am vrut să-l aduc pe Tony de mai mult timp. În iarna asta, a acceptat să vină. Împreună cu Tony va veni şi Dănuţ Lungu, de la Luceafărul Mihai Eminescu. În plus, am mai făcut câteva achiziţii bune. Ovidiu Aghiorghiesei, Negruţ, Netbay. Ei vin de la Bucovina Rădăuţi. Pe Agiorghiesei l-am angajat la firma mea începând din decembrie. De asemenea, l-am angajat şi pe Negruţ. Pe Netbay am vrut să-l angajez la Dorohoi dar nu aveam unde să o angajez pe soţia lui. Între timp, s-a eliberat un loc la depozitul din Botoşani. I-am angajat şi le-am dat o cameră unde să locuiască. Le-am dat o maşină de la firmă cu care să vină la antrenamente şi la meciuri. Am vrut să fie toţi mulţumiţi şi să aibă un venit pentru eu nu fac echipă de profesionişti până în Liga a III-a”, ne-a mai spus omul de afaceri Gheorghe Rotaru.

Promovarea în Liga a III-a va însemna automat nişte cheltuieli mult mai mari. Din câte se pare, soluţii sunt pentru a se asigura un buget de 100.000-150.000 de euro necesar în Liga a III-a. Trei oameni de afaceri din Dorohoi sunt dispuşi să vină alături de Gheorghe Rotaru pentru a finanţa această echipă.

„În liga a III-a va fi mai multă cheltuială dar am discutat cu Petrică Abătăcesei de la Delta Con. Mai este Remus Tarând de la Super Spendid, mai este de la Mira Com. Toţi o să mă sprijine. Toţi sunt trecuţi în statutul asociaţiei şi cu siguranţă se vor implica”, a mai declarat Gheorghe Rotaru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA