26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Inter Dorohoi ar putea deveni o pepinieră pentru FCM Dorohoi şi FC Botoşani. VEZI ce planuri are patronul liderului din Liga a IV-a

Luceafarul - Inter Dorohoi (7)

Inter Dorohoi este pe primul loc în în Liga a IV-a şi are obiectiv promovarea în Liga a III-a. Patronul echipei dorohoiene spune că a făcut o strategie pe termen mediu şi că va avea susţine de la mai mulţi oameni de afaceri pentru menţinerea echipei în eşalonul trei.

Gheorghe Rotaru, patronul echipei Inter Dorohoi, susţine că scopul acestei echipe este promovarea jucătorilor din zona Dorohoiului şi este decis să nu investească în transferuri de fotbalişti.

„Prin mijloace proprii, eu pot să duc această echipă până terminăm Liga a IV-a. Sunt conştient că în Liga a III-a vor fi cheltuieli mult mai mari. Suntem mai mulţi oameni de afaceri din Dorohoi care se vor implica. Ei sunt în conducerea statutară a asociaţiei. Toţi vor ajuta financiar echipa. Până acum nu am cerut ajutorul lor pentru că nu sunt costuri foarte mari. Eu am vrut să strâng băieţii din Dorohoi şi să joace pentru Dorohoi”, a spus Gheorghe Rotaru.

gheorghe rotaru pro casa

În plus, patronul echipei Inter Dorohoi îşi doreşte o reorganizare a fotbalului din judeţul Botoşani şi realizarea unui sistem piramidal. El consideră că ar trebui să fie două echipe de Liga a III-a în judeţul Botoşani şi să evolueze cei mai buni juniori şi jucători din Liga a IV-a. Aceste echipe de Liga a III-a să fie o pepinieră pentru FCM Dorohoi (Liga a II-a) iar FCM Dorohoi să fie o rampă de lansare a jucătorilor către FC Botoşani (Liga I).

„Ar trebui să avem două echipe de Liga a III-a, una în Dorohoi şi una în Botoşani, astfel încât să aibă unde juca toţi jucătorii care au fost marginalizaţi de FCM Dorohoi şi FC Botoşani. Dacă toate valorile din judeţ ar fi în două echipe de liga a III-a, FCM Dorohoi ar avea de unde să-şi ia jucători. FC Botoşani ar putea lua jucători de la Dorohoi. Vreau un sistem piramidal şi cu toată plăcerea voi da jucători la FCM Dorohoi şi FC Botoşani. Voi ceda jucătorii de valoare fără nicio pretenţie. Eu am o echipă în Liga a IV-a, una în Liga a V-a şi două echipe de juniori”, a mai spus patronul formaţiei Inter Dorohoi.

În cazul în care conducătorii echipelor Inter Dorohoi, FCM Dorohoi şi FC Botoşani ar ajunge la o înţelegere şi s-ar pune în practică o astfel de strategie, în câţiva ani, numărul botoşănenilor carevor juca în prima ligă va creşte semnificativ. La ora actuală, doar trei botoşăneni evoluează la FC Botoşani. este vorba de Florin Acsinte, Andrei Patache şi Mihai Bordianu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA