26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Întâlnire de grad ZERO între Gireadă şi Dolineaschi, la Dorohoi. Au discutat despre o nouă majoritate în CJ şi schimbarea lui Sorescu?

dolineschi, gireada

La mai puţin de 24 de ore de la izbucnirea scandalului în PNL Botoşani, când liberalii s-au împărţit în două tabere, unul dintre apropiaţii lui Florin Ţurcanu a avut o întâlnire cu liderul PSD Botoşani. Verginel Gireadă a venit la meciul dintre FCM Dorohoi şi CS Baloteşti, disputat sâmbătă de la ora 11.00, a luat loc în tribună lângă Andrei Dolineaschi şi au discutat minute în şir.

Verginel Gireadă a intrat pe stadion la câteva minute după startul partidei şi a mers direct în primul rând al tribunei unde se afla deputatul PSD Andrei Dolineaschi. Cei doi au stat unul lângă altul şi au discutat. Dacă Andrei Dolineaschi se uita şi la meci iar la final a putut face o analiză a jocului, Verginel Gireadă era foarte preocupat de discuţia pe care o avea cu liderul PSD. După cum se vede şi în fotografie, Verginel Gireadă nici măcar nu era interesat de ceea ce se întâmplă pe teren şi îi explica nişte lucruri liderului social democrat.

dorohoi - balotesti29

Întâlnirea dintre cei doi nu este întâmplătoare dacă ţinem cont de zvonurile care au apărut în ultimele două zile. Verginel Gireadă este unul dintre apropiaţii lui Florin Ţurcanu şi se vehiculează că aceştia încearcă să-l înlocuiască pe Gheorghe Sorescu din funcţia pe preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Botoşani. Pentru a reuşi, foştii liberali din Consiliul Judeţean au nevoie de o alianţă. Cum foştii democrat liberali nu ar accepta o astfel de schimbare, singura variantă rămâne ca oamenii lui Ţurcanu şi Gireadă să se alieze cu PSD-ul. Acesta pare să fie şi motivul întâlnirii dintre Verginel Gireadă şi Andrei Dolineaschi.

L-am întrebat pe Andrei Dolineaschi cum comentează schimbările de la conducerea PNL Botoşani iar acesta a avut un răspuns foarte diplomat. Dacă în trecut lansa atacuri dure la adresa lui Ţurcanu şi a modului cum acesta se comportă, acum a declarat: „Nu am ce să comentez. Mi se par puţin forţate lucrurile dar până la urmă e viaţa lor politică şi fac ce vor cu ea. Nu pot să mă pronunţ dacă ceea ce au făcut este corect sau moral. Electoratul va decide”.

Am încercat să-l contactăm pe deputatul Verginel Gireadă pentru a afla un punct de vedere vis-a-vis de întâlnirea cu liderul social democraţilor dar nu a răspuns la telefon.

UPDATE În această seară, deputatul PNL Verginel Gireadă a venit cu o reacţie vis-a-vis de întâlnirea pe care a avut-o cu liderul PSD Botoşani. „Nu am discutat politică. Ne-am întâlnit să vorbim despre altceva. Am vorbit de fotbal. Eu mă întâlnesc cu orice persoană, indiferent de la ce partid este. Nu am nicio problemă”, ne-a spus deputatul PNL.

Cât priveşte scandalul din interiroul PNL, Verginel Gireadă susţine că Florin Ţurcanu poate rămâne copreşedinte în continuare. „Florin Ţurcanu poate rămâne copreşedinte PNL. Nu i-a cerut nimeni demisia. Lumea trebuie să înţeleagă că statutul partidului nu se aplică retroactiv iar Florin Ţurcanu nu poate fi exclus. Am avut o întâlnire în care Florin Ţurcanu a spus că este mai bine pentru partid, să facă un pas înapoi. În acel moment, am spus că Mihai Ţurcanu ar trebui să fie copreşedinte pentru că are cea mai importantă funcţie. Un europarlamentar este peste un parlamentar.  Dacă avem un europarlamentar, nu putem pune copreşedinte un director de instituţie”, a adăugat parlamentarul.

dolineschi, gireada1

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA