18.6 C
Botoșani
joi, 26 mai 2022

Întâlnire anti-trafic de persoane la Prefectură

prefectura antitrafic

Reprezentanţii a opt instituţii publice şi-au dat mâna pentru proiectele viitoare de colaborare în ceea ce priveşte  combaterea şi prevenirea traficului de fiinţe umane.

Şefa centrului regional din Suceava al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, inspector principal Liliana Orza a fost prezentă miercuri, 19 noiembrie, la Botoşani. Scopul anunţat a fost stabilirea următorilor paşi în coordonarea, evaluarea şi monitorizarea la nivelul judeţului a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Prezenţi la întâlnirea moderată de subprefectul Gelu Ţigănucă au fost directorii ITM şi AJOFM, decidenţi ai compartimentelor de prevenire din partea IPJ şi IJJ, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Botoşani, precum şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Participanţii au convenit că bursele locurilor de muncă, verificările inspectorilor muncii pe egalitatea de şanse, precum şi acţiunile de prevenire susţinute în şcoli şi centre de plasament sunt tot atâtea posibilităţi de mediatizare a semnalelor privind pericolul traficului de persoane.

„Este un domeniu destul de dificil, iar fără parteneri, fără colaborare nu se poate face nimic. Noi suntem puntea de legătură între instituţiile publice, organizaţiile nonguvernamentale şi alte structuri interinstituţionale. În următoarea perioadă, spre exemplu,  va ajunge la Botoşani o echipă de la „Salvaţi copiii” în cadrul campaniei „Not for sale”. Vă rugăm s-o sprijiniţi.”, a explicat inspectorul principal Liliana Orza.

Următoarea întâlnire a factorilor implicaţi va avea loc peste câteva săptămâni şi se va axa pe discutarea paşilor concreţi necesari a fi făcuţi la nivelul judeţului Botoşani pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2012 – 2016.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA