13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Instructori auto sancționați de polițiștii rutieri

Zece instructori auto au fost sancțíonați pentru nerespectarea interdicției de a nu circula pe unele străzi din municipiul Botoșani, în anumite intervale orare.

Aceștia au fost depistați în trafic în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri în luna septembrie. „ Acțiunea s-a desfășurat pe 21 septembrie între orele 07.00 și 13.00 pentru a vedea dacă se respectă această interdicție. Zece instructori auto au fost identificați în trafic că nu respectă această interdicție de circulație. S-au dat atât amenzi cât și avertismente. Vom continua acțiunile  de control și trebuie să înțelegeți că au un rol de decongestionare a traficului din județul Botoșani. Accidente cu mașinile școală nu am avut în municipiul Botoșani.” a spus Alexandru Ivanov, comisar de poliție din cadrul IPJ Botoșani, într-o ședință desfășurată la Instituția Prefectului cu reprezentanții școlilor de șoferi.

Începând de anul acesta, din luna mai, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani prin serviciul rutier a stabilit interzicerea circulației în municipiul Botoșani a autovehiculelor de tip școala aflate în procesul de învățare cu elevi, în intervalul 07.30 – 8.30 respectiv 11.30 -12.30, în zilele de luni până vineri. Excepțiile sunt sărbătorile legale, vacanțele școlare sau perioada când nu funcționează unitățile școlare. Astfel, circulația mașinilor școală este interzisă pe Bdul Mihai Eminescu ( între strada Petru Rareș și strada Sucevei), strada Primăverii ( între strada Octav Onicescu și Bdul George Enescu), Calea Națională (între Uzinei și strada Petru Rareș), strada Octav Onicescu (între strada Pacea și Împărat Traian), Bulevardul George Enescu, Strada Marchian și strada Cuza Vodă. „Noi ne-am propus ca între 07.30 -8.30 să nu avem nici o mașină școală în municipiul Botoșani fiindcă valorile de trafic sunt foarte mari.” a încheiat Alexandru Ivanov.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA