Instituţii deconcentrate verificate de prefect

0
315

sediul ISCTR

Patru dintre instituţiile deconcentrate au fost astăzi vizitate de către prefectul Costică Macaleţi pentru ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să verifice modul în care acestea asigură condiţii normale publicului.

Date fiind temperaturile exterioare ridicate, directorii au obligaţia să aerisească spaţiile destinate lucrului cu cetăţenii şi să le doteze cu scaune suficiente şi cu o sursă de apă.

La Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale prefectul a văzut scaune suficiente dar şi că parterul nu era dotat cu o rezervă de apă pentru public. Costică Macaleţi a mai constatat că Serviciul de Metrologie şi Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier nu au afişat la sediile în care funcţionează steagurile României şi Uniunii Europene şi nici denumirea instituţiilor în cauză.

„Sunt instituţii ale statului, în subordinea Guvernului şi e obligatorie, aşadar, afişarea denumirii lor şi a drapelelor. Indiferent dacă fac sau nu lucrări de renovare, trebuie să se vadă din exterior că acolo este o instituţie publică. Le solicit şefilor să se conformeze cerinţelor legale.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi, făcând încă un apel către directori să asigure apă şi spaţii aerisite botoşănenilor care trec pragul instituţiilor pe care le conduc, în special în zilele caniculare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu intenţionează să viziteze în aceste zile şi alte instituţii deconcentrate pentru verificarea aceloraşi aspecte.