10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Instituţiile publice ar trebui din nou reorganizate

News Guvernul a început procesul de descentralizare şi reorganizare a instituţiilor publice. Mare problemă este că legea descentralizării a fost declarată neconstituţională şi tot proiectul Guvernul USL a căzut.

„Este un alt eşec de răsunet al actualei puteri, prin care au dorit tranșarea României în niște hălci grase care să fie împărțite dulăilor puterii – baronilor locali, ăştia care pe rând dau subsemnatul la DNA. Problema regionalizării a fost prezentată inițial ca o măsură administrativă, necesară pentru atragerea într-un mod mai eficient a fondurilor europene și dezvoltarea armonioasă a regiunilor.

Esența ideii inițiale, pentru care s-a propus regionalizarea, s-a pierdut însă, fiind ulterior abordată doar ca o împărțire a moșiilor între baronii USL, pentru concentrarea fondurilor bugetare și a puterii regionale în mâinile acestora”, a spus deputatul Partidului Forţa Civică.

Problema este ce se va întâmpla cu unele instituţii care au fost deja reorganizate după modelul proiectului de descentralizare. Parlamentarul botoşănean susţine că aceste instituţii ar trebui să fie din nou reorganizate.

„A fost o abordare în care cetățeanul de rând nu a contat, iar un județ ca Botoșaniul nu avea decât de pierdut, pentru că acesta, din punct de vedere instituțional, urma să fie golit de conținut, iar ca entitate administrativ-teritorială, urma a deveni și mai izolat.N-au reușit.Și atunci au pus carul înaintea boilor. Au dat Legea descentralizării, o lege declarată neconstituţională în întregul său de către CCR.Dar ei au reorganizat deja nişte instituţii, în spiritul acesteia, şi nu am văzut acum să revină la forma iniţială de organizare. Având în vedere aceste considerente, vreau să vă anunţ că sunt unul din semnatarii moţiunii simple pe tema descentralizării depuse împotriva Guvernului Ponta”, a mai spus Cristian Roman.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

98 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA