19.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Instalarea lui Marius Croitoru la FC Botoșani ar putea crea probleme mari clubului. Răzvan Burleanu, președinte FRF:”Fiecare club trebuie să citească regulamentul și implicit să-și asume sancțiunile”

FC Botoșani ar putea avea probleme serioase în viitoarea ediție de campionat, în cazul în care instalarea lui Marius Croitoru ca antrenor principal se va concretiza. 

Chiar dacă oficial ar ocupa altă funcție în cadrul clubului, acesta ar putea să fie sancționat drastic de Federația Română de Fotbal. Mai mult, antrenorului din acte, care are licență, i se va suspenda dreptul de a mai excercita o funcție  pentru care este necesară deținerea respectivei licențe, timp ce doi ani. Mai mult, din cauza acestora ar avea de suferit și FC Botoșani. Prezent la Iași, la întâlnirea dintre Poli și Dinamo, Răzvan Burleanu a ținut să avertizeze cluburile care vor încerca să ocolească regulamentul, făcând referire inclusiv la situația de la FC Botoșani. “În luna martie regulamentul s-a modificat astfel încât atât antrenorul care își închiriază licența va fi sancționat. Antrenorul care beneficiază de această situație, clubul, la fel vor fi sancțioante. Ce ne dorim noi ca și federație împreună cu școala federal de antrenori este să avem într-adevăr cei mai bine pregătiți antrenori care să stea pe băncile echipelor atât din Liga 1 cât și din eșaloanele inferioare. Încă nu am o informație oficială despre mutările celor de la Botoșani,  știu doar din presă. Acum fiecare club trebuie să citească regulamentul și implicit să-și asume sancțiunile dacă se află în afara regulamentului, fiindcă la finalul zilei acesta se va aplica pentru orice echipă.”  a spus președintele FRF.

Noul regulament impune măsuri drastice pentru cei care încalcă regulile

La începutul lunii martie, FRF a modificat regulamentul, pe data de 3 martie, Comitetul Executiv modificând articolul 38 din Regulamentul Disciplinar prin adăugarea aliniatului 16.

“Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta, în fapt, nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii în mod formal a unor cerințe regulamentare, astfel încât să permită unei alte persoane, care nu deține calificarea și/sau licența necesară, să exercite fără drept funcția respectivă constituie abatere disciplinară și se sancționează, astfel:

  • suspendarea licenței UEFA utilizate pentru comiterea abaterii pentru o perioadă de 2 ani și penalitate de 20.000 de lei. Prin suspendarea licenței UEFA se înțelege faptul că antrenorul respectiv nu va putea exercita nicio funcție pentru care este necesară deținerea respectivei licențe și nu va beneficia de niciun drept aferent deținerii licenței respective pentru o perioadă de 2 ani.
  • persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea și/sau licența necesară, va fi sancționată conform prevederilor regulamentare în vigoare la care se adaugă o penalitate de minimum 25.000 de lei;
  • clubul în cauză va fi considerat ca fiind cel care a determinat faptele persoanelor de mai sus și se sancționează cu penalitate de 200.000 de lei.

2. În caz de recidivă penalitatea aplicabilă se va dubla.

3. Sesizarea poate fi formulată de orice persoană interesată, iar dovada respectivelor abateri se poate face cu orice mijloace de probă.”

Decizia luată astăzi de Comitetul Executiv al FRF va intra în vigoare la startul sezonului 2023 – 2024 și are ca scop prevenirea abaterii principale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA