16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Inspectorii ANAF şi poliţiştii au descins în cluburile din Botoşani

masina politie noaptea

În noaptea de vineri spre sâmbătă, echipe mixte formate din poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi investigaţii criminale, însoţiţi de inspectori fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, au efectuat verificări la punctele de lucru a trei societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de natura barurilor şi cluburilor de noapte din municipiul Botoşani.

În timpul verificărilor, s-a constatat că toţi cei trei operatori economici se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile ca urmare a încălcării prevederilor Codului fiscal şi Normelor de aplicare a acestuia referitoare la organizarea şi conducerea evidenţei contabile corespunzătoare acestui tip de activităţi.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,evaziune fiscală”, prev. şi ped. de art. 9 alin.1, lit. ,,a şi b” din Legea nr. 241/2005 modificată iar prejudiciul cauzat bugetului general consolidat urmează să fie cuantificat de organele fiscale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA