-1.7 C
Botoșani
luni, 6 februarie 2023

INS: Creştere accentuată a prețurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în octombrie de +44%

Managerii estimează creştere moderată a activităţii în comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii şi o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în luna octombrie, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de News.ro.

„Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

Potrivit estimărilor din luna august 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere accentuată a acestora (sold conjunctural +44 %).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%). Conform estimărilor din luna august 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORA