4.5 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

Înmatriculările auto din Uniunea Europeană au revenit pe plus în luna august. Dacia, creștere de 17,3%

Înmatriculările auto din Uniunea Europeană au revenit pe plus în luna august, după 13 luni consecutive de scădere. În schimb, România a înregistrat în august cea mai mare scădere a înmatriculărilor din UE, de 22,3%.

În iulie 2022, înmatriculările de mașini noi în Uniunea Europeană au scăzut din nou (-10,4%), în ciuda unei baze de comparație deja scăzute, cauzată de penuria actuală de semiconductori. Toate cele patru piețe majore din UE au înregistrat rezultate mai slabe decât în urmă cu un an, Germania (-12,9%) și Spania (-12,5%) înregistrând cele mai mari scăderi.

Însă în luna august, piața europeană a autovehiculelor noi a revenit în sfârșit la creștere (+4,4%), punând capăt la treisprezece luni de scădere consecutivă. Astfel, înmatriculările de autoturisme noi din UE au crescut în august 2022 la 650.305 unități.

Cu toate acestea, acest rezultat rămâne cu mult sub nivelurile de dinaintea pandemiei. Toate piețele cheie din UE au contribuit pozitiv la creșterea din regiune, cu creșteri solide înregistrate în Italia (+9,9%), Spania (+9,1%), Franța (+3,8%) și Germania (+3,0%).

În schimb, România a fost țara care a înregistrat cel mai mare declin al înmatriculărilor în august, 22,3%, numărul autoturismelor înmatriculate reducându-se de la 16.129 în august 2021 la 12.538 în august 2022. Scăderea vine după ce luni la rândul România a condus clasamentul european al creșterii înmatriculărilor, câteva luni la rând.

Citește mai mult pe Economedia.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA