5.5 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

Initiaţivă inediată a unui primar din judeţul Botoşani. Oferă locuinţe gratis famiilor cu copii care vin şi se stabilesc în comună

concesti casa de vanzare (1)

Un primar din judetul Botosani are o initiativa inediata. Este vorba de primarul comunei Concesti, Costel Nazare care a propus in Consiliul Local sa ofere locuinte gratis acelor familii cu trei-patru sau mai multi copii care vin si se stabilesc in localitate. In plus, acesta ii va ajuta pe tinerii cu copii care vor veni aici sa-si gaseasca si un loc de munca.

Bugetul pentru achizitia de case a fost hotarat in Consiliul Local, iar in prima faza a fost alocata o suma de 250.000 de lei. Casele vor fi cumparate de la proprietarii care le-au scos la vanzare. Si au conditii foarte bune.

concesti - costel nazare (2)„Familiilor care vor veni in comuna noastra le putem oferi casa de locuit cu conditii foarte bune, cu apa cu baie, iar cele care nu au baie noi suntem dispusi sa le construim pentru ca aceste case sociale sa aiba conditii bune. Acesta decizia a fost luata de noi  ca urmare a faptului ca populatia din comuna noastra a scazut foarte mult. Anual se nasc intre cinci si zece copii ceea ce a facut sa exista la scoala clase simultane. Oamenii care vor veni in comuna noastra cu siguranta vor avea unde salucreze. In prima faza avem cinci case. Am discutat cu proprietarii, acestia sunt dispusi sa le vanda. Casele au conditii foarte bune si daca intr-un caz fericit ar veni mai multe familii noi am putea sa oferim pana la 10-12 case”, a declarat primarul comunei Concesti, Costel Nazare.

Acesta decizie a fost luata pentru ca populatia din comuna a imbatranit si numarul de copii a scazut semnificativ in ultimii ani. Atat de mult incat la scoala au fost infiintate clase simultane. Si asta nu este in beneficiul elevilor.

Dar, in conditiile in care in total sunt 220 de scolari de la gradinita pana la clasa a VIII-a alta solutie nu exista deocamdata.

„Am ajuns in situatia aceasta din cauza ca populatia satului este imbatranita, iar foarte multi dintre tineri au plecat in alte tari . Daca in alti ani avea clase paralele ne gasim astazi in situatia de a avea clase simultane. Numarul de copii fiind mic nu avem cum conform metodologiei de a putea face clasa intreaga si de aceea lucram cu clase simultante. In acest an doua clase simultane si sa stiti ca se lucreaza mai greu la clase simultane. Timpul se imparte si atunci nu este un castig pentru copil faptul ca invata la simultan. Ne dorim, ii primim pe toti copiii care vor sa vina la noi la scoala, dar pentru ca multi tineri au plecat ne afecteaza”,  a declarat Petronela Iancu, director scoala gimnaziala Concesti.

In  comuna Concesti sunt in jur de 2.250 de locuitori din care 55 la suta au peste 60 de ani. Comuna beneficiaza de canalizare, asfalt pe o portiune de 15 kilometri, cablu si internet si este situata la o distanta de cinci kilometri de orasul Darabani.

concesti (1) concesti parc de joaca concesti copii scoala (5) concesti copii scoala (4) concesti copii scoala (3) concesti copii scoala (2) concesti copii scoala (1) concesti casa concesti casa de vanzare (2) concesti casa de vanzare (1) concesti (4) concesti - costel nazare (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA