0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Îngrijorător! Zeci de copii din Botoşani ajung la medici din cauza depresiei

News Statisticile arata ca, lunar, cate aproape 50 de minori ajung in grija medicilor psihiatrii sau a psihologilor cu probleme depresive.Mediul in care traieste copilul e factorul determinant care provoaca depresia. Aici sunt incluse familia, scoala si societatea.

Atmosfera de acasa, dar si modul cum sunt tratati de parinti pot sa le provoace celor mici stari de tristete sau o parere proasta despre ei insisi.Specialistii spun ca depresia la copil nu se manifesta ca la adulti, iar ca cei mici devin mai degraba irascibili.

"La copiii prescolari apare refuzul de a frecventa gradinita sau refuzul de a participa la activitati. La scolari  refuzul de a merge la scoala, o anumita violenta manifestata fata de colegii de clasa, violenta fizica, violenta in limbaj", a spus Anca Larionesei, psiholog.

In ultimul trimestru din anul 2013, aproape 150 de copii au fost internati in sectia de psihiatrie pediatrica. De la inceputul anului si pana in prezent, 162 de minori cu probleme depresive, tulburari de comportament sau tulburari de panica au ajuns in grija psihiatrilor si a psihologilor.  De altfel, plecarea parintilor in tari straine este o alta cauza a depresiei in randul copiilor.

"Sunt din ce in ce mai multe cazuri de copii de varsta scolara cu tot felul de probleme depresive care se manifesta in diverse forme avand ca forma suprema tentativa de suicid", a spus medicul coordonator Aurel Tinca, sectia de pediatrie.
O statistica facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii indica o realitate crunta: un copil din zece sufera de depresie.Mai grav este faptul ca multi micuti de gradinita, copii din clasele I-VIII, dar si adolescenti au tulburari depresive si nu ajung acolo unde trebuie, in grija specialistilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1651 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA