21.6 C
Botoșani
luni, 26 septembrie 2022

ÎNGRIJORĂTOR. Ionică Nechifor: „Culturile de toamnă sunt calamitate în proporţie de 90%”

seceta teren agricol1

Seceta din acest an are efecte dezastruoase iar Botoşaniul este unul din cele mai afectate judeţe ale ţării. Potrivit fermierilor botoşăneni, culturile de toamnă sunt afectate în proporţie de 90% iar singura şansă este acordarea unor ajutoare de stat.

Ionică Nechifor, reprezentatul Asociaţiei Moldoovis şi totodată vicepreşedinte PNL, a făcut un apel către parlamentarii PSD să facă demersurile necesare astfel încât Guvernul Ponta să acorde un anumit sprijin financiar agricultorilor care au avut de suferit din cauza secetei.

nechifor ionica„65% din populaţa judeţului Botoşani trăieşte de pe urma agriculturii. Îi întreb pe parlamentarii judeţului Botoşani care au sprijinit Guvernul Ponta: cu ce se ocupă? De ce nu vor să sprijine zona rurală şi agricultura? Anul trecut se lăudau cu creşterea PIB-ului României datorită agriculturii. Anul acesta, judeţul Botoşani este calamitat în proporţie de 90%. Culturile de toamnă sunt calamitate în proporţie de 90%. Nimeni nu vorbeşte despre situaţia din judeţul Botoşani. Să vină urgent cu măsuri concrete care să ajute fermierii. Vreau să ne spună când vine sprijinul financiar pentru 2015? Suntem în pericol să nu înfiinţăm culturile de toamnă cu recoltare în primăvară. Ne-am săturat de tot felul de ştiri pompoase, că au făcut… 65% din populaţa judeţului Botoşani trăieşte de pe urma agriculturii”, a declarat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA