20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

ÎNGRIJORĂTOR. Aeroportului Otopeni va fi folosit pentru operaţiile SUA de transport multimodal

aeroport_otopeni foto realitatea

Senatul a luat act, miercuri, de informarea Preşedintelui că a aprobat solicitarea SUA referitoare la utilizarea Aeroportului “Henri Coandă” Otopeni în cadrul operaţiilor SUA de transport multimodal în 2015, dacă situaţia meteo nu permite operarea pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”.

SUA au solicitat, astfel, ”utilizarea Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Otopeni în cadrul operaţiilor SUA de transport multimodal în anul 2015, ca alternativă în situaţia existenţei condiţiilor meteo nefavorabile care nu permit operarea pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”- Constanţa”.
Senatorii au mai fost informaţi despre faptul că şeful statului a aprobat dislocarea şi operarea temporară în Centrul Administrativ Aerodrom “Mihail Kogălniceanu” şi Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu” – Constanţa a maximum 250 de militari americani, respectiv a aeronavelor de transport militare SUA necesare pentru sprijinul operaţiilor SUA de transport multimodal.
Preşedintelui Klaus Iohannis a aprobat, în ambele cazuri, propunerile prim-ministrului Victor Ponta referitoare la solicitările SUA.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA