-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Ingredientele care provoacă alergii, trecute atât pe etichetele produselor, cât şi în meniurile restaurantelor

carrefour mirodenii

Se schimbă etichetele alimentelor vândute în supermarketuri. Din decembrie, producătorii vor trebui să menţioneze ce conţin produsele, iar literele şi cifrele vor fi mai mari pentru a fi mai uşor de citit.

Şi nu este singura modificare. Oficialii Uniunii Europene cer ca ingredientele care provoacă alergii să fie trecute atât pe etichetele produselor, cât şi în meniurile restaurantelor. Fiecare produs ambalat va trebui să aibă o eticheta clară, pe care vor fi trecute detalii despre producător şi conţinut.

„Ca element de noutate vor fi ţara de origine, lotul din care provine produsul, ingredientele folosite astfel încât cei care sunt alergici să cumpere în cunoştinţă de cauză sau să nu cumpere produsul”, a spus Viorel Morărescu.

Mai precis, pe această listă a produselor care provoacă alergii găsim peştele, susanul, alunele, dar şi glutenul şi dioxidul de sulf. Spre exemplu, paştele conţin gluten, laptele are lactoză, iar sucul are dioxid de sulf. Medicii spun că unul din patru români suferă de alergii. „Pot apărea fie iritaţii ale pielii, mâncărimi, pot apărea tulburări de respiraţie până la sufocare, poate scădea tensiunea”, a spus Monica Schifirnet, medic alergolog.

Citeşte mai mult pe DIGI24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA