-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Infracţionalitatea s-a dublat în unele comune din judeţul Botoşani. Primar: „Sunt comune care au un singur agent de poliţie”

crima tudora mascati, arestat

Primarii din judeţul Botoşani trag un semnal de alarmă cu privire la creşterea infracţionalităţii în mediul rural şi solicită creşterea efectivelor de poliţişti. Ei susţin că sunt comune cu câte un singur poliţist care trebuie să ancheteze sute de furturi, tâlhării şi alte infracţiuni.

dingeni, copaci plantati pe drum judetean, protest  (26)“Starea infracţională a crescut în zona rurală. Pe zona secţiilor Săveni şi Vlăsineşti, infracţionalitatea a crescut cu procente îngrijorătoare iar în comuna Dîngeni cu peste sută la sută. Fac apel la guvern şi la Ministerul de Interne să ia foarte în serios situaţia judeţului Botoşani. Avem un deficit enorm de mare în ceea ce înseamnă poliţie în mediul rural. Sunt comune care au un singur agent de poliţie. De asemenea, sunt Parchete cu un singur procuror iar pe rol sunt peste 1000 de dosare. Sunt probleme clare dar nimeni nu vrea să le vadă”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

Principalele cauze ale creşterii infracţionalităţii sunt sărăcia, lipsa locurilor de muncă, plus abandonul şcolar a crescut inclusiv la gimnaziu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA