26.6 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Informare meteo! Vor fi trei zile de caniculă în toată ţara

canicula-soare foto infobraila

România se va confrunta cu trei zile de caniculă. Anunţul a fost făcut de meteorologi! Astfel, sâmbătă, duminică şi luni, temperaturile pot ajunge până la 37 de grade.
În zilele de 13, 14 şi 15 iunie (sâmbătă, duminică şi luni) vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării.

Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs

Iunie – Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice local in sudul, sud-estul, estul si
vestul tarii, iar in centru si nord sunt posibile cantitati
peste mediile multianuale

Iulie – Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud, iar in celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele centrale si vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice.

August – Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, iar local in sud-estul, sudul si vestul tarii vor fi posibile valori termice peste norme.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.

Sursa: REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA