26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Individ arestat în urma percheziţiilor din Penitenciarul Botoşani. Capul reţelei este încarcerat în unitatea de detenţie

diicot, descinderi

Unul dintre suspectii ridicati, miercuri de procurorii DIICOT, banuit ca ar face parte din reteaua infractionala care introducea droguri in Penitenciarul Botosani a ajuns in spatele gratiilor. Magistratii au hotarat ca individul sa fie arestat preventiv timp de 30 de zile.

Este vorba de un bărbat din Pascani, care aflat in libertate si avandu-l pe fratele sau inchis in unitatea de detentie din Botosani ar fi cumparat plicuri cu plante etnobotanice pe care le-a burdusit in interiorul unor obiecte de imbracaminte sau alimente, care ulterior au ajuns in interiorul Penitenciarului. Practic, drogurile ajungeau la fratele acestuia inchis in unitatea de detentie prin intermediul unor pachete aduse de ruda individului.

Gruparea era formata din patru suspecti, trei detinuti si ieseanul arestat preventiv si era condusa de fratele acestuia inchis in Penitenciarul Botosani pentru talharie.

La data de 11 ianuarie, procurorii DIICOT au facut 15 perchezitii in unitatea de detentie si in alte locatii situate in judetele Botosani, Iasi si Suceava. In total au fost emise sapte citatii si patru mandate de aducere.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA