19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Indemnizaţie de şomaj pentru absolvenţii de liceu. Câţi bani pot primi şi ce acte sunt necesare

Absolvenţii de liceu pot primi o indemnizaţie de şomaj în valoare de 262 de lei, timp de şase luni sau până când îşi vor găsi un loc de muncă.

Indemnizaţie de şomaj pentru absolvenţii de liceu. Tot ce trebuie să facă este să se înregistreze la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană care îşi caută activ un loc de muncă, se menţionează în comunicatul AMOFM.

Potrivit comunicatului AMOFM, indeminizația de șomaj de care ar beneficia absolvenții reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare. Astfel, elevii care au terminat liceul vor primi 262 de lei pe lună.

„Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, transmite AMOFM.

Actele necesare pentru înregistrarea la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă:

  • actul de identitate;
  • actele de studii și de calificare în original, sau adeverință care să ateste data absolvirii;
  • declarație pe proprie răspundere, că persoana nu are restricţii medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricţii medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă. Documentul este pus la dispoziție de agenția pentru ocuparea forței de muncă.

Sursa: RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA