-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Incubatoare de ultimă generație pentru secția de Terapie Intensivă Neonatală a Maternității Botoșani FOTO

Modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani continuă. Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Compartimentului de Prematuri a fost dotată cu nouă incubatoare de ultimă generație de tip hibrid închis/deschis, ce pot fi folosite și pentru transport intraspitalicesc.

Acestea au fost achiziționate în parteneriat de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Botoșani. Valoarea celor nouă incubatoare este de peste 1.440.000 de lei, din care partea de contribuție a Consiliului Județean Botoșani este de 145.000 de lei. „Dotarea Secției de Neonatologie cu aparatură de ultimă generație nu este un moft, ci o obligație, pe care ne-am asumat-o cu toții, pentru a maximiza șansele la viață a copiilor care se nasc prematur. Trebuie să ne conjugăm toate eforturile, pentru că ei au de înfruntat mai multe riscuri și complicații decât copiii născuți la termen. Majoritatea arată o forță ieșită din comun și reușesc să recupereze, dar noi trebuie să le fim alături în această luptă și să le-o facem mai ușoară”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Tot în acest an, la Maternitatea Botoșani au mai fost aduse, în baza aceluiași parteneriat, patru incubatoare închise standard, în valoare de peste 970.000 lei. Partea de cofinanțare pe care a asumat-o Consiliul Județean a fost de aproximativ 10.000 de lei.

În baza unui acord similar, în 2021, au fost achiziționate 10 incubatoare, cinci incubatoare deschise standard și cinci incubatoare deschise performante, în valoare de 520.000 lei. Pentru acestea, Consiliul Județean a contribuit cu 52.000 de lei.

Tot anul trecut, Secția de Terapie Intensivă Neonatală și a Compartimentului de Prematuri a fost dotată cu 42 de pătuțuri moderne.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani deservește 80% din populația județului și asigură 90% din cazurile de urgență din județ. În 2021, la Maternitatea Botoșani s-au născut 2.532 de copii, din care 226 au fost prematuri. De la începutul anului și până la 1 noiembrie, numărul nașterilor înregistrate a fost 2.109, din care 164 au fost înainte de termen.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA