25.4 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

INCREDIBIL. Şi-au făcut salarii de 3000-4000 lei sau chiar mai mult iar acum vor să mărească taxele şi impozitele locale. Flutur: „Salariile sunt obligatorii prin lege”

taxe si impozite flutur

În acest an, salariile angajaţilor din primăria Botoşani au crescut foarte mult comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în mediul privat, în învăţământ, sănătate sau alte domenii. Această creştere a lefurilor a creat probleme în ceea ce priveşte funcţionarea iar investiţiile importante au fost tăiate de pe listă.

Practic, s-a ajuns ca unii angajaţi din primărie să primească lefuri foarte mari şi să muncească mai puţin deoarece în municipiul Botoşani nu s-a întâmplat mare lucru în acest an. Primarul Flutur s-a gândit că ar fi timpul să majoreze taxele şi impozitele locale deoarece bugetul este prea mic pentru plata acestor lefuri de nivel european şi pentru funcţionarea primăriei. Edilul a evitat să spună cu cât ar putea fi majorate taxele şi impozitele locale dar cert este că toţi cetăţenii din acest municipiu vor trebui să suporte lefurile celor din Primăria Botoşani.

„Vom veni în faţa Consiliului Local şi vom discuta despre nivelul taxelor şi impozitelor pentru anul viitor. Sunt trei variante propuse de cei de la Direcţia de Taxe şi Impozite. Vom avea o discuţie cu domnii consilieri, vom promova acel proiect. Va trebui să ne asigurăm minim funcţionarea. Absolut toate trei variantele presupun o majorare. Din 2013 nu s-au mai majorat taxele şi impozitele”, a afirmat primarul Cătălin Flutur.

Una din variante ar fi disponibilizarea de personal dar edilul nici nu vrea să audă. El spune că are deficit de personal.

„Va trebui să dimensionăm în aşa fel bugetul, încât să putem să asigurăm funcţionarea. Salariile sunt obligatorii prin lege. Recomandarea este să dăm oameni afară. Salariatul are dreptul prin lege la un salariu. Dacă nu ne încadrăm, asta este recomandarea. Nu ne dorim să facem diminuări de personal pentru că avem multe compartimente în primărie care nu au suficiente persoane”, a mai precizat Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA