16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

INCREDIBIL Şefii CCA îl sancţionează dur pe Colţescu şi îl promovează pe Alexandru Tudor care a avantajat Steaua în meciul cu FC Botoşani

fc botosani - steaua 0-1 (53)

Şefii Comisiei Centrale de Arbitri s-au grăbit să ia măsuri dure împotriva arbitrului Sebastian Colţescu care i-a dezavantajat pe stelişti în partida cu Astra, încheiată cu scorul de 2-0 în favoarea giurgiuveilor. Aceştia vor să-l scoată pe Colţescu de pe lista FIFA şi să-l reţină de la delegări cel puţin până la finalul anului.

Potrivit GSP.ro, şeful Comisiei Centrale de Arbitri l-a sunat pe Colţescu şi l-a anunţat că a fost schimbat din brigada care săptămîna viitoare va oficia un meci în play-off-ul Europa League, Zilina – Bilbao. Colţescu urma să fie arbitru de rezervă, „principal” fiind Ovidiu Haţegan.

Interesant este că şefii CCA vor să-l înlocuiască la Zilina – Bilbao pe Colţescu cu Alexandru Tudor, cel care acum două etape a avantajat-o în mod grav pe Steaua în meciul de la Botoşani, cînd le-a refuzat gazdelor două penalty-uri clare. Dacă vor lua o astfel de decizie, şefii CCA vor transmite un mesaj către toţi arbitrii din România: cine dezavantajează Steaua va fi sancţionat dur iar cei care avantajează Steaua vor fi promovaţi.

În plus, Colţescu va fi suspendat o perioadă nedeterminată de timp. „O să stai multă vreme pe margine, asta e decizia mea” a fost mesajul grecului către „central”. Sursele GSP din interiorul CCA susţin că Vassaras nu-l va mai delega deloc pînă la finalul anului. Ar însemna suspendare de 17 etape, una-record pentru arbitrajul românesc în ultima perioadă.

Aproape sigur va fi exclus de pe lista FIFA. Vassaras l-a anunţat deja pe Colţescu că luna viitoare va propune în CCA inclusiv scoaterea sa de pe lista arbitrilor cu ecuson internaţional. El ar putea fi înlocuit fie cu Lucian Rusandu, fie cu George Găman.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA