2.2 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

INCREDIBIL RNP cere Consiliului Judeţean Botoşani numai puţin de 300 de miliarde de lei pentru un drum de patru kilometri prin pădure

drum forestier baisa-lacul cu nuferi, mihai eminescu

Consiliul Judeţean a demarat încă de anul trecut mai multe proiecte care vizează modernizarea drumurilor către cele mai importante lăcaşe de cult şi obiective turistice. Printre alte obiective, pe lista şefilor de la CJ Botoşani se află Mănăstirea Balş, Mănăstirea Cozancea şi lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu.

Marea problemă este că drumurile care ar tebui modernizate sunt drumuri forestierea şi nu aparţin Consiliului Judeţean ci Regiei Naţionale a Pădurilor. Pentru a le prelua de la RNP, Consiliul Judeţean ar trebui să plătească sute de miliarde de lei vechi.

„Am avut discuţii cu primarul din Suliţa şi primarul din Albeşti pentru a identifica zonele de drum care asigură accesul către Mănăstirea Cozancea. Condiţionalitatea este foarte clară: drumul să nu treacă prin pădure. Am avut cazurile cu Mănăstirea Balş şi lacul cu nuferi. Au început procedurile de amenajare dar a apărut o mare problemă pe partea de Cod Silvic. Erau nişte costuri care nu se justificau”, a spus Cristian Achiţei, vicepreşedinte CJ Botoşani.

În ceea ce priveşte drumul forestier de la lacul cu nuferi şi până la Baisa, Gheorghe Sorescu spune că Regia Naţională a Pădurilor a solicitat 300 de miliarde de lei vechi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean susţine că s-au luat în calcul toate variantele şi ar exista o posibilitate ca drumul să fie transferat la primăria Mihai Eminescu şi în acel moment ar putea fi modernizat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA