-0.1 C
Botoșani
duminică, 4 decembrie 2022

INCREDIBIL. Primarul Portariuc este mulţumit de cum decurg lucrările la Parcul de agrement Cornişa

cornisa21iulie (1)

Parcul de agrement Cornişa, una din cele mai mari investiţii din judeţul Botoşani, ar trebui finalizat până în luna decembrie a acestui an. La cum se prezintă în momentul de faţă, şansele sunt aproape de zero ca investiţia să fie finalizată la termenul stabilit. Cu toate acestea, primarul Ovidiu Portariuc este mulţumit.

Edilul susţine că a făcut o vizită la Cornişa şi că lucrurile sunt în grafic. Singura problemă constatată de el este că în proiect nu a fost prevăzută o instalaţie de irigare a gazonului.

“Sunt foarte mulţumit de ceea ce se întâmplă acolo. Săptămâna viitoare o să vă invit să facem o vizită. Lucrurile s-au schimbat extrem de mult. A fost finalizat tot ceea ce înseamnă sistematizarea, s-au finalizat căile de acces rutier. Deja se lucra la zonele de spaţii verzi. Proiectantul nu a prevăzut sistem de irigaţii pentru zonele verzi. Am solicitat realizarea unui studiu urgent pentru sistemul de irigaţii. Nu este o investiţie mare. Vorbim de aproximativ 300.000-400.000 de lei”, a spus Ovidiu Portariuc.

Din spunele edilului, până acum s-a lucrat foarte bine alei, împăduriri şi gazon. Problema este că botoşănenii sunt mult mai interesaţi de bazinele de înot şi piscinele parcului deoarece acestea lipsesc de foarte mulţi ani în municipiu.

“Bazinul exterior este aproape gata. Deja s-a închis tot ceea ce înseamnă piscină interioară. Se lucrează la acoperiş. Amfiteatrul este gata, este finisat exterior şi interior. Sunt peste 100 de oameni în şantier. Am cerut identificarea spaţiilor disponibile pentru a fi concesionate. Luni vom avea o o discuţie, urmând să pregătim scoaterea la licitaţie a acestor spaţii pentru cei care doresc să desfăşoare activităţi comerciale. Am obţinut avizul final de la ADR pentru patinoar. Acolo se va putea lucra şi pe timpul iernii”, a mai spus primarul.

Chiar dacă lucrările sunt în grafic, în opinia edilului, trebuie spus că nici nu a început amenajarea râului artificial pentru rafting iar la patinoar sunt în continuare probleme din cauza proiectului iniţial. Situaţia nu este una chiar atât de bună aşa cum încearcă să o prezinte primarul Ovidiu Portariuc şi asta deoarece există riscul ca primăria să aibă o contribuţie mult mai mare în acest proiect.

Conform contractului de finanţare, 50% din valoarea proiectului o reprezintă cheltuielile eligibile care provin din fonduri europene iar 50% este contribuţia primăriei Botoşani. În cazul în care proiectul nu va fi finalizat până la sfârşitul lunii decembrie, primăria Botoşani va trebui să suporte şi diferenţa de lucrări rămase de executat în 2016. Asta înseamnă că se va ajunge la o contribuţie de peste 50% a primăriei municipiului Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA