20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

INCREDIBIL Portariuc a încercat să dea un miliard de lei vechi colegilor din PSD pentru a înfiinţa o fundaţie

News Executivul primăriei a venit în şedinţa de Consiliu Local de astăzi cu un proiect privind înfiinţarea unei fundaţii care urma să ajute persoanele de vârsta a treia. Pentru a înfiinţa această fundaţie, primarul Portariuc a propus alocarea sumei de un miliard de lei vechi de la bugetul local.

Surpriza a venit în momentul în care consilierul Ady Petruşcă a citit lista celor care fac parte din conducerea fundaţiei. Majoritatea sunt membri PSD. În acel moment a început scandalul în Consiliul Local. Viceprimarul PNL Cătălina Lupaşcu a a reacţionat imediat. „Din discuţiile pe care le-am avut cu dumneavoastră aţi spus că vor fi folosiţi şi banii Consiliului Local. Intenţionaţi să luaţi aceşti bani de la învăţământ, de la ajutoare sociale şi pentru a introduce într-o fundaţie. În această fundaţie să se folosească doar bani din donaţii şi sponsorizări. De ce trebuie să înfiinţeze Consiliul Local o astfel de fundaţie?”, a spus Cătălina Lupaşcu.

În plus, consilierul local Florin Ghiorghiţă l-a atacat pe primarul Portariuc spunând că este o intenţie a edilului de a da bani publici către membrii PSD . „Municipalitatea are alte posibilităţi de a acorda ajutoare celor nevoiaşi şi nu trebuie să dăm câteva miliarde membrilor PSD pentru a-şi face campanie electorală”, a spus Florin Ghiorghiţă. Au urmat alte reacţii din partea lui Cătălin Alexa şi Gheorghe Iavorenciuc.

Văzând că este încolţit din toate părţile şi că liberalii şi democrat liberalii şi-au dat seama de ceea ce urma să se întâmple, primarul Ovidiu Portariuc a încercat să găsească o portiţă de ieşire. „Am înţeles că domnul Alexa e liberal şi are altă zonă de interese. Mai puţin persoanele nevoiaşe. Vă întreb şi pe dumneavoastră dacă aveţi aceeaşi poziţie?”, a întrebat primarul către grupul consilierilor PNL.

„Ori nu înţelegeţi, ori vă faceţi prost. Chiar nişte consideraţii de prost gust… ca să nu spun de neam prost. Chiar mă scârbesc. În momentul în care un primar de municipiu îşi propune să spună asemenea minciuni, eu cred că pot să-mi exprim aceeaşi părere. Nu aveţi decât să mă daţi în judecată. Am să vă dovedesc că minţiţi. . îmi menţin propunerea ca şi capitalşul social, acel miliard, să fie tot din donaţii şi sponsorizări. Nu trebuie să girăm crearea unei fundaţii, cu un miliard capital social, ca membrii PSD să împartă ajutoare. Crearea unei fundaţii costă 840 de lei. Te duci la Registrul Comerţului şi îţi faci un ONG. Vă asigur domnule primar că sunt extrem de decent în comparaţie cu ce meritaţi”, a reacţionat din nou Florin Ghiorghiţă.

Ulterior, consilierii au venit cu fel de fel de amendamente, au scos mai multe articole din proiectul iniţiat de Portariuc şi au venit cu noi propuneri. Într-un final, preşedintele de şedinţă a supus la vot proiectul, în forma iniţiată de primarul Portariuc. Doar consilierii PSD au votat. A urmat votarea amendamentelor propuse de consilierii locali. La un moment dat, consilierii nu mai ştiau ce votează. S-a ajuns la votul final al proiectului, cu amendamentele propuse. Consilierii PDL, Marius Cristescu şi Gheorghe Iavorenciuc au votat împotrivă. Surpriza a venit din partea consilierilor PSD Ady Petruşcă, Aura Simion şi Tereza Nica. Din greşeală, şi aceştia au votat împotrivă. Cu 10 voturi pentru şi 12 împotrivă, proiectul a fost respins. 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

41 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA