13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

INCREDIBIL Pacienţii Spitalului Judeţean şi Maternităţii nu pot vota deoarece nu s-a solicitat urna mobilă

spitalul judetean Botosani

Sute de oameni internaţi în Spitalul Judeţean Mavromati şi în Secţia de Obstetrică Ginecologie nu vor putea vota în primul tur al alegerile prezidenţiale. Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati nu a solicitat Biroului Electoral Judeţean o urnă mobilă.

Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a fost înştiinţată de către Prefectură că trebuie să informeze toţi pacienţii cu privire la procedura de vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale.practic, pacienţii din Spitalul Judeţean Mavromati şi Secţia de Obstetrică Ginecologie trebuiau să facă cereri pentru urna mobilă. Din câte se pare, pacienţii nu au fost informaţi deoarece până sâmbătă la ora 20.00, termenul limită de depunere a cererilor, nu a fost făcută nicio solicitare pentru urna mobilă.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Botoşani au încercat să obţină o derogare dar Biroul Electoral Central nu a fost de acord.

Spitalul Judeţean Mavromati şi Secţia de Obstetrică Ginecologie sunt arondate secţiei 1 iar pacienţii celor două unităţi medicale vor trebui să meargă la Liceul de Artă în cazul în care doresc să voteze. Problema apare în cazul celor care nu se pot deplasa şi ar fi dorit să voteze pentru unul din cei 14 candidaţi.

În cazul în care se va constata că reprezentanţii Spitalului Judeţean au ignorat adresa Prefecturii şi nu i-au informat pe pacienţi cu privire la faptul că trebuie să facă o cerere pentru urna mobilă în cazul în care doresc să voteze, şefii unităţii medicale riscă să se aleagă cu dosare penale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA