-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

INCREDIBIL Judeţul Botoşani a primit 107 miliarde pentru drumuri iar Consiliul Judeţean şi primăriile riscă să nu poată cheltui aceşti bani

drum Vorona

În plină campanie electorală, Guvernul Ponta a alocat 107 miliarde de lei vechi pentru drumurile judeţene din Botoşani. Vestea proastă este că aceşti bani trebuie cheltuiţi până la sfârşitul anului iar Consiliul Judeţean şi primăriile nu au timp suficient pentru a organiza licitaţiile.

În aceste condiţii, o mare parte din bani riscă să se cheltuiască pe tot felul de pietruiri şi plombări, în loc să se asfalteze o parte din drumurile judeţene care au mari probleme.

Cristian Achiţei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, susţine că în acest moment se caută soluţii pentru a putea fi cheltuiţi aceşti bani şi asta deoarece nu mai este timp fizic pentru organizarea de licitaţii.

„Este pentru prima dată de când sunt în Consiliul Judeţean, când în luna octombrie se împart bani pentru drumuri. Astăzi a apărut hotărârea de guvern prin care toate judeţele din România primesc bani. La Botoşani avem 107 miliarde şi suntem în 10 octombrie. Vreau să le spun domnilor de la PSD că vom face tot ce ne stă în putinţă, legal, şi vom încerca să nu pierdem niciun leu. Banii ăştia nu pot fi mutaţi pe anul viitor. Sunt bani special pentru drumuri. Vom avea miercuri o consultare cu primarii. Am discutat cu directorul de la Drumuri Judeţene şi cu administratorul public al judeţului. Să vedem ce urgenţe mai avem la drumurile judeţene, pentru iarnă sau pentru alte cheltuieli curente şi ce putem face cu restul de bani. Suntem în luna octombrie, dacă încep să fac licitaţii, nu ştiu dacă reuşim să facem plombările în decembrie. Plombările se fac la cald”, a spus Cristian Achiţei care a adăugat:

„Este o totală mită electorală, se aruncă cu banii în neştire şi se distruge bugetul pe anul viitor al României”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA