2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

INCREDIBIL Au refuzat să trimită elicopterul SMURD la Botoşani pentru o femeie în stare gravă. „De câteva ore stăm la UPU. Dacă nu ajunge până mâine la Bucureşti, nu are şanse să traiască”

smurd urgenta femeie barbat arsi (10)

O femeie din localitatea Dîngeni a ajuns astă la prânz, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani, într-o stare gravă, în urma unui accident pe care l-a avut în gospodărie. Femeia are arsuri pe o suprafaţă mare a corpului şi necesită transportarea la Bucureşti.

Ajunsă cu ambulanţa la UPU Botoşani, medicii de aici au încercat să o stabilizeze şi au considerat că ar trebui transferată la Bucureşti, la Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri. Femeia avea arsuri grave pe faţă şi torace iar medicii botoşăneni au spus că în cazul în care nu ajunge în cel mai scurt timp în Bucureşti, nu are şanse de a supraveţui. Cu toate acestea, timp de câteva ore nu s-a întâmplat absolut nimic. Din ordinul lui Raed Arafat, niciun elicopter SMURD nu decolează pentru a prelua pacienţii în stare gravă şi singura soluţie rămasă este trasnportarea cu o ambulanţă până la Bucureşti. Nici măcar asta nu s-a întâmplat. Femeia stă de câteva ore în spitalul Botoşani iar starea ei este din ce în ce mai gravă.

UPDATE În jurul orei 16.00 Cătălin Rotundu a postat pe pagina personală de facebook: „De necrezut ! De aproape doua ore stam la spital cu o colega care a suferit un accident cu arsuri grave , iar dumnezeul de la Bucuresti inca nu s-a miscat . Domnule Ministru Arafat ne facem de ras cu sistemul Smurd! Ordinul dv. cu privire la transportul cu elicoptere s-ar putea sa mai faca o victima ! Cine raspunde ? Colega mea va fi transportata dupa cate se pare cu ambulanta . Pacat de noi ca suportam!”

UPDATE Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni ne-a spus că stă de câteva ore la UPU Botoşani că nimeni nu se implică. „Am solicitat un elicopter SMURD dar ne-au spus că elicopterele nu se ridică de la sol. Ne-au spus că o vor transporta cu o ambulanţă dar stăm de câteva ore în Urgenţe şi nu se întâmplă nimic. Medicii de la Botoşani mi-au spus că dacă nu ajunge până mâine la Bucureşti, nu are şanse să trăiască”, ne-a spus Cătălin Rotundu.

UPDATE După mai multe intervenţii, până la cel mai înalt nivel, o ambulanţă a preluat-0 pe botoşăneancă şi a transportat-o la Bucureşti

După accidentul de la Constanţa când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol iar patru oameni au murit, s-a dat ordin ca toate elicopterele să rămână la sol pentru verificări şi modificarea procedurilor. Prin această decizie, mai mulţi români au fost condamnaţi la moarte deoarece nu au avut posibilitatea să ajungă la spitale unde există dotările necesare şi unde puteau fi salvaţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA