22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

INCONȘTIENȚI pe drumurile din Botoșani. Doi șoferi cu alcoolemie de 1,00 mg/l alcool și 0,86 mg/l alcool, prinși de polițiști

etilotest

La data de 22.06.2015, în jurul orei 22.20, H.I. de 26 ani, din localitatea  Dorobanți, comuna Nicșeni, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe pe raza comunei Răchiți, a intrat în coliziune cu un alt vehicul, din accident rezultând doar pagube materiale.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior acesta a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii  alcoolemiei.

La data de 22.06.2015, în jurul orei 22.30, A. I. de 36 ani, din localitatea Hulubești, comuna Pomîrla, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 80, pe direcţia Pomârla – Ibăneşti, a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în șantul de pe marginea drumului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA