INCONŞTIENŢĂ maximă din partea muncitorilor care lucrează pe strada Maramureş din Botoşani. În orice moment se poate întâmpla o tragedie GALERIE FOTO

0
2307

strada maramures lucrari (12)

Strada Maramureş din municipiul Botoşani a intrat de vreo câteva luni în reabilitare dar lucrările se desfăşoară într-un ritm foarte lent. Mai mult, muncitorii care lucrează la reabilitarea acestei străzi au dat dovadă de o inconştienţă incredibilă iar în orice moment se poate produce o tragedie.

A fost refăcut sistemul de scurgere a apei pluviale dar după ce au montat gaigherele, muncitorii nu au mai avut grijă să monteze şi nişte panouri sau măcar o bandă în jurul acestor guri de canalizare, adânci de câţiva metri. Practic, în orice moment, se poate produce o adevărată tragedie. Un copil sau o persoană cu probleme de vedere poate să cadă în acele guri de canalizare şi îşi poate pierde viaţa. În cursul zilei de sâmbătă, doar o singură gură de canalizare era acoperită cu un panou din lemn.

Fostul viceprimar Romulus Eram, cel care a coordonat mare parte din lucrările desfăşurate în municipiul Botoşani, în mandatul său, spune că este doar obligaţia constructorului de semnaliza corespunzător

„Constructorul are obligaţia să semnalizeze acele gaighere. Inclusiv Poliţia Rutieră impune ca aceste găuri să fie marcate într-un fel. Chiar dacă nu circulă maşinile, tot trebuie semnalizate pentru că vine unul noaptea şi cade în gaura aia. Constructorul are obligaţia să semnalizeze orice intervenţie pe care o face pe o stradă pentru a preîntâmpina accidentele cu maşini sau pietoni. El a primit în acest sens un aviz de la Serviciul Rutier”, ne-a spus Romulus Eram.

Licitaţia privind execuţia lucrărilor de modernizare a străzii Maramureş din municipiul Botoşani a fost câştigată de către firma Delta Con Dorohoi, fiind vorba de aceeaşi firmă care a făcut asfaltarea şi pe strada Primăverii. Valoarea totală a lucrării este de 897.500 lei (fără TVA).

strada maramures lucrari (23) strada maramures lucrari (22) strada maramures lucrari (21) strada maramures lucrari (19) strada maramures lucrari (18) strada maramures lucrari (17) strada maramures lucrari (16) strada maramures lucrari (15) strada maramures lucrari (14) strada maramures lucrari (13) strada maramures lucrari (12) strada maramures lucrari (11) strada maramures lucrari (10) strada maramures lucrari (9) strada maramures lucrari (8) strada maramures lucrari (7) strada maramures lucrari (6) strada maramures lucrari (5) strada maramures lucrari (4) strada maramures lucrari (3) strada maramures lucrari (2) strada maramures lucrari (1)